Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Το νέο σύστημα θα ισχύσει μετά το Πάσχα

Ηλεκτρονική αίτηση: Τέλος στην αναμονή για βίζα στις ΗΠΑ

Τατιάνα Ρόκου - 15 Μάρτιος 2010, 00:00

Η Ελλάδα ανήκει πλέον στο Πρόγραμμα Κατάργησης της Θεώρησης Διαβατηρίων (Visas). Τί ακριβώς σημαίνει αυτό για αυτούς που ταξιδεύουν; Όπως για όλες τις χώρες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Κατάργησης της Θεώρησης Διαβατηρίων, οι Έλληνες πρέπει να κάνουν κάποιες ενέργειες...

Η Ελλάδα ανήκει πλέον στο Πρόγραμμα Κατάργησης της Θεώρησης Διαβατηρίων (Visas). Τί ακριβώς σημαίνει αυτό για αυτούς που ταξιδεύουν;<...>

Όπως για όλες τις χώρες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Κατάργησης της Θεώρησης Διαβατηρίων, οι Έλληνες πρέπει να κάνουν κάποιες ενέργειες πριν την αναχώρησή τους για την Αμερική.

  • Τουλάχιστον 72 ώρες πριν την αναχώρηση, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να υποβάλλει μια ηλεκτρονική αίτηση  στη διεύθυνση https://esta.cbp.dhs.gov. Θα πρέπει να συμπληρώσει τη φόρμα για την Ηλεκτρονική Έγκριση Ταξιδίου (γνωστή με το αγγλικό ακρωνύμιο ESTA) ώστε να λάβει την ηλεκτρονική επιβεβαίωση ότι του έχει δοθεί η ESTA. Τυπώνει την έγκριση ESTA που θα λάβει, σημειώνειτον αριθμό και προσκομίζει και τα δύο μαζί του στο αεροδρόμιο αναχώρησης.
  • Το Πρόγραμμα Κατάργησης της Βίζας ισχύει μόνο για άτομα με έγκυρο ελληνικό διαβατήριο, που έχει ενσωματωμένο ηλεκτρονικό  τσιπ και έχει εκδοθεί μετά τις 26 Αυγούστου 2006.
  • Η εγκεκριμένη ESTA μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για τουριστικά ή επαγγελματικά ταξίδια από τα οποία δεν προκύπτει αμοιβή (σε αντικατάσταση της βίζας B1/B2) και για παραμονή στις ΗΠΑ έως 90 ημέρες. Έχει ισχύ 2 ετών.
  • Εάν η αίτηση χορήγησης ESTA δεν εγκριθεί ή ο ενδιαφερόμενος δεν πληροί τις προϋποθέσεις, μπορεί παρά ταύτα να κάνει αίτηση για χορήγηση βίζας στην Πρεσβεία. Αν έχει ήδη βίζα σε ισχύ, δε χρειάζεται την ESTA.
  • Σημειωτέον ότι, όπως και στην περίπτωση της βίζας, η έγκριση της ESTA δεν εγγυάται είσοδο στις ΗΠΑ. Η απόφαση εισόδου στις ΗΠΑ πάντοτε λαμβάνεται από τον/την αξιωματούχο της Υπηρεσίας Τελωνείων και Συνοριακής Προστασίας των ΗΠΑ στο σταθμό εισόδου.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Αμερικανικής Πρεσβείας (http://athens.usembassy.gov) ή την ιστοσελίδα www.travel.state.gov για τους συνδέσμους στο DHS και το ESTA. Οι γραμμές εξυπηρέτησης είναι οι ακόλουθες: Γραμμή OTE:  901-123-0730, Vodafone: 901-694-6313, Cosmote: 901-200-6313, WIND: 901-160-6313.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top