Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδριαΣτο επίκεντρο ενδιαφέροντος οι αλλαγές στη συνεδριακή αγορά
6ο Πανελλήνιο Συνέδριο & Workshops HAPCO

Στο επίκεντρο ενδιαφέροντος οι αλλαγές στη συνεδριακή αγορά

Εκπρόσωποι της τουριστικής ηγεσίας, πρόεδροι τουριστικών φορέων, επαγγελματίες του συνεδριακού τουρισμού, σημαντικά στελέχη της αγοράς, όπως και πλήθος φοιτητών, τίμησαν με την παρουσία τους τις εργασίες του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου & Workshops του HAPCO, που πραγματοποιήθηκε 4-5 Μαρτίου 2010 στο Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”, με θέμα “Διαχείριση αλλαγών στη Συνεδριακή Αγορά”

Εκπρόσωποι της τουριστικής ηγεσίας, πρόεδροι τουριστικών φορέων, επαγγελματίες του συνεδριακού τουρισμού, σημαντικά<...> στελέχη της αγοράς, όπως και πλήθος φοιτητών, τίμησαν με την παρουσία τους τις εργασίες του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου & Workshops του HAPCO, που πραγματοποιήθηκε 4-5 Μαρτίου 2010 στο Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”, με θέμα “Διαχείριση αλλαγών στη Συνεδριακή Αγορά”.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κα Aντζελα Γκερέκου, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν οι κ.κ. Νικόλαος Κανελλόπουλος, πρόεδρος του ΕΟΤ, Γιώργος Τσακίρης, πρόεδρος του ΞΕΕ, Νίκος Αγγελόπουλος, πρόεδρος του ΣΕΤΕ και η κα Όλγα Κεφαλογιάννη, βουλευτής Ρεθύμνου Ν.Δ. και υπεύθυνη Τομέα Τουριστικής Ανάπτυξης, που απέστειλε τον χαιρετισμό της προς ανάγνωση στους συνέδρους του HAPCO, δεδομένου ότι απουσίαζε στις Βρυξέλλες για εργασίες του Ευρωκοινοβουλίου.

Η θεματολογία του συνεδρίου χαρακτηρίστηκε από την πλειοψηφία των συνέδρων ιδιαίτερα ελκυστική και ενδιαφέρουσα, καλύπτοντας όσο το δυνατόν περισσότερα θέματα της ελληνικής συνεδριακής αγοράς. Οι ομιλητές του συνεδρίου με στοχευμένες παρουσιάσεις έθεσαν επί τάπητος φλέγοντα θέματα της αγοράς, ενώ οι σύνεδροι με παρεμβάσεις τους συνέβαλαν αισθητά στην ανταλλαγή ιδεών και την προαγωγή ενός γόνιμου διαλόγου, που στόχο είχε την αναζήτηση βέλτιστων πρακτικών για τη διαχείριση αλλαγών στη συνεδριακή αγορά.

Οι προκλήσεις, που καλείται να αντιμετωπίσει ο επαγγελματικός και συνεδριακός τουρισμός στην Ελλάδα υπό το ισχύον νομοθετικό καθεστώς σε συνδυασμό με την Οδηγία 2006/123 περί απελευθέρωσης των υπηρεσιών στην εσωτερική αγορά, η διεθνής και ελληνική εμπειρία σε θέματα συγχωνεύσεων και εξαγορών, όπως και οι στρατηγικές μείωσης κόστους των επιχειρήσεων σε επίπεδο προμηθειών μέσω συνεργατικών σχηματισμών (clusters) “μαγνήτισαν” το ενδιαφέρον των συνέδρων, μετατρέποντας την αίθουσα του συνεδρίου σε μια μεγάλη “πλατφόρμα” αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ ομιλητών και συνέδρων.

Το σύγχρονο μάρκετινγκ στο συνεδριακό τουρισμό, όπως και τα βήματα για να περάσει μια επιχείρηση από τη θεωρία στην πράξη, υιοθετώντας αποτελεσματικές πρακτικές για τη διεκδίκηση και οργάνωση ενός συνεδρίου αποτέλεσε το επίκεντρο θεματολογίας του 6ου Συνεδρίου HAPCO. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η εισήγηση του δρα Δημήτρη Κούτουλα, ο οποίος παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για το συνεδριακό μάρκετινγκ της Ελλάδας. Αυτό το σχέδιο εκπονήθηκε για λογαριασμό του HAPCO με την ερευνητική συνδρομή της κας Μαρίας Ντούσα και της κας Αγγελικής Σωτηροπούλου και περιλαμβάνει αναλυτικό χρονοδιάγραμμα και κοστολόγιο για την πιο επιθετική προβολή της Ελλάδας και την προσέλκυση περισσότερων συνεδρίων σε όλη τη χώρα.

Θέματα μάρκετινγκ και ειδικότερα ηλεκτρονικού μάρκετινγκ, σε συνδυασμό με γενικότερα θέματα τεχνολογίας, είχαν παρουσία και σε εξειδικευμένα workshops του 6ου Συνεδρίου HAPCO, κατά τη διάρκεια των οποίων οι ομιλητές παρουσίασαν τις τάσεις της “ηλεκτρονικής” αγοράς στον κλάδο των συνεδρίων και εκδηλώσεων και οι σύνεδροι με ερωτήσεις και προτάσεις τους κατέδειξαν το ενδιαφέρον τους για ενημέρωση και υιοθέτηση των νέων τεχνολογικών εφαρμογών.

Όπως σε κάθε σχεδόν συνέδριο του HAPCO, έτσι και σε αυτό, δεν απουσίαζαν από τη θεματολογία ενότητες για το περιβάλλον και την τουριστική εκπαίδευση, αφού και τα δύο θέματα είναι άκρως σημαντικά και “χωλαίνουν” στην περίπτωση της χώρας μας. Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν τρόποι και πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης των επιχειρήσεων, σύμφωνα με τα διεθνή standards, ενώ στη συνέχεια οι Σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις ιδιαιτερότητες, τις αντινομίες και τις προοπτικές της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στην Ελλάδα.

Τέλος, συνεχίζοντας την παράδοση των προηγούμενων συνεδρίων, ο HAPCO, στο πλαίσιο του Επίσημου Δείπνου του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου & Workshops, τίμησε για την προσφορά τους καθηγητές, που στη διάρκεια της ακαδημαϊκής τους καριέρας κατάφεραν να προσελκύσουν στη χώρα μας μερικές από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις συνεδρίων, που ξεπερνούσαν σε αριθμό τους 7.000 συνέδρους. Ειδικότερα, τιμητικές διακρίσεις αποδόθηκαν στους καθηγητές:

  • Κωνσταντίνο Στεφανή, ακαδημαϊκό – ομότιμο καθηγητή Ψυχιατρικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών (8o Παγκόσμιο Συνέδριο Ψυχιατρικής, 12-19/10/1989, 9.000 σύνεδροι)
  • Κωνσταντίνο Αρβανιτάκη, Ομότιμο Καθηγητή Ιατρικής Σχολής Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Πρώτη Ηνωμένη Ευρωπαϊκή Γαστρεντερολογική Εβδομάδα, 25-30/09/1992, 7.386 σύνεδροι)
  • Θεόδωρο Μουντοκαλάκη, ομότιμο καθηγητή Παθολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών (32ο Ευρωπαϊκό Νεφρολογικό Συνέδριο, 11-14/06/1995, 8.800 σύνεδροι)
  • Σωτήριο Ράπτη, ομότιμο καθηγητή Παθολογίας, Ενδοκρινολογίας και Γαστρεντερολογίας των Πανεπιστημίων Αθηνών και Ουλμ Γερμανίας (41ο Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρίας για τη Μελέτη του Σακχαρώδη Διαβήτη, 10-15/09/2005, 14.783 Σύνεδροι)
  • Ανδρέα Κατσάμπα, καθηγητή Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών( 15ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο της EADV, 4-8/10/2006, 12.000 σύνεδροι)

Επιπρόσθετα, ευχαριστήριες πλακέτες αποδόθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο του HAPCO στον κ. Δημήτρη Εφραίμογλου, διευθύνοντα Σύμβουλο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού για τη μέγα χορηγία διάθεσης του Κέντρου Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”, αλλά και στον κ. Ανδρέα Τουτζιαρίδη, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Intercatering, για την Επίσημη Χορηγία του 6ου Συνεδρίου HAPCO, αναλαμβάνοντας πλήρως όλες τις επισιτιστικές υπηρεσίες του συνεδρίου και του επίσημου δείπνου.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024