Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ερώτηση στη Βουλή από το βουλευτή Ηρακλείου Φρ. Παρασύρη

Μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα ο Ιατρικός Τουρισμός

Τατιάνα Ρόκου - 18 Μάρτιος 2010, 00:00

Mέτρα για να διαμορφωθεί μια μακροχρόνια στρατηγική ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας ζητά ο βουλευτής Ηρακλείου<...>

κ. Φραγκίσκος Παρασύρης, με ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλο Γερουλάνο και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Ο κ. Παρασύρης τονίζει: “Σήμερα οι ελάχιστες προσπάθειες ιατρικών κέντρων και ξενοδοχειακών αλυσίδων καταδεικνύουν ότι ο ιατρικός τουρισμός στη χώρα μας βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο, διότι λείπει η  δέουσα κρατικής ενθάρρυνσης και την παροχή κινήτρων στους φορείς που είναι σε θέση να προάγουν τον ιατρικό τουρισμό.

Σε άλλες χώρες, όπως η Ουγγαρία, η Τσεχία ακόμα και η Τουρκία, που έχουν σαφώς χαμηλότερο βιοτικό αλλά και ιατρικό επίπεδο, ο ιατρικός τουρισμός αποτελεί ένα από τα πιο επιτυχημένα και κερδοφόρα κομμάτια θεματικού τουρισμού με συνεχή ανοδική τάση. Ασθενείς από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη δε διστάζουν να μετακινηθούν οποιαδήποτε εποχή του χρόνου σε χώρες που προσφέρουν υψηλές ιατρικές υπηρεσίες με λογικό κόστος, συνδυάζοντας την ιατρική τους περίθαλψη και ανάρρωση με τις διακοπές τους σε ειδικά διαμορφωμένα τουριστικά θέρετρα.

Ο ιατρικός τουρισμός εφαρμόζεται σε μια ολόκληρη γκάμα παθήσεων, από τις πιο απλές μέχρι τις πιο πολύπλοκες. Ιατρικές υπηρεσίες όπως: προληπτικές (check up) και διαγνωστικές εξετάσεις, αισθητική και επανορθωτική χειρουργική, γενικές χειρουργικές επεμβάσεις (από ορθοπεδικές έως πολυσύνθετες νευροχειρουργικές και καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις), επεμβάσεις με τη μέθοδο της ρομποτικής χειρουργικής, καρδιολογικές, ογκολογικές και οφθαλμολογικές θεραπείες, ορθοπεδικές θεραπείες και φυσιοθεραπείες, αιμοκαθάρσεις, θεραπείες γονιμότητας, εξωσωματικής γονιμοποίησης κ.ά.”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top