Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςArabian Travel Market: Έντονη η παρουσία της Κύπρου με περίπτερο και εκδήλωση

Arabian Travel Market: Έντονη η παρουσία της Κύπρου με περίπτερο και εκδήλωση

Ανταπόκριση-Ντουμπάι Η παρουσία της Κύπρου στη φετινή Arabian Travel Market (ATM 2001) ήταν αρκετά έντονη και περιελάμβανε εκτός από το πολύ ωραίο περίπτερο που ήταν κατασκευασμένο από τον αρχιτέκτονα Χρήστο […]

Ανταπόκριση-Ντουμπάι

Η παρουσία της Κύπρου στη φετινή Arabian Travel Market (ATM<.> 2001) ήταν αρκετά έντονη και περιελάμβανε εκτός από το πολύ ωραίο περίπτερο<...> που ήταν κατασκευασμένο από τον αρχιτέκτονα Χρήστο Ανδρέου, και μια εκδήλωση-παρουσίαση του προορισμού μαζί με γεύμα για 120 επαγγελματίες του τουρισμού που συμμετείχαν στην έκθεση.

Η Κύπρος δέχεται κάθε χρόνο περίπου 6.000 άραβες τουρίστες, αριθμός όχι πολύ μεγάλος σε σχέση με τα 2,5 εκατ. τουριστών που δέχεται συνολικά, αλλά ικανός να φέρει μεγάλα οικονομικά αποτελέσματα στον προορισμό, αφού ως γνωστόν οι Άραβες τουρίστες ξοδεύουν μεγάλα ποσά στα ταξίδια τους. Ένας μεγάλος στόχος της Κύπρου είναι να τραβήξει ως τουρίστες μέρος από τους χιλιάδες εργαζόμενους της περιοχής που ανήκουν σε άλλες εθνικότητες όπως Αμερικάνους, Ευρωπαίους, και Ασιάτες, οι οποίοι είναι συνήθως υψηλόβαθμα στελέχη στις επιχειρήσεις που εδρεύουν στον Κόλπο, όπως μας δήλωσε ο κ. Κώστας Τσεριώτης, γενικός διευθυντής του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου της Κύπρου Four Seasons.

Επίσης, ο κ. Άδωνης Παπακυριακού γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου Palm Beach Hotel μας είπε ότι οι πελάτες του από την περιοχή του Κόλπου είναι από τους καλύτερους πελάτες και ότι η Κύπρος αποτελεί προορισμό συνάντησης των Ευρωπαίων που δουλεύουν στον Κόλπο με τις οικογένειες τους που ζουν στην Ευρώπη με στόχο τις κοινές διακοπές.

Ο κ. Δημήτρης Τσαγκαράς διευθυντής ανάπτυξης του ξενοδοχείου Le Meridien της Λεμεσού μας δήλωσε ότι η αγορά του Κόλπου είναι η πέμπτη σε σειρά αγορά που δέχεται το ξενοδοχείο του και για αυτό το λόγο υπάρχει στο ξενοδοχείο ειδικό πρόγραμμα επικοινωνίας που ονομάζεται Ahlan και περιλαμβάνει μενού γραμμένο στα αραβικά και γενικά πληροφορίες στην αραβική γλώσσα. Οι απαιτήσεις των πελατών του Κόλπου είναι πολύ υψηλές, ζητούν μεγάλα δωμάτια και γενικά πολύ χώρο. Το ξενοδοχείο Le Meridien διαθέτει το μεγαλύτερο spa center της Μεσογείου και λόγω και των καλών κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν στην Κύπρο, είναι ένας κύριος πόλος έλξης τουριστών από τον Κόλπο.

Η παρουσίαση της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού έγινε από τον κ. Λεύκο Φυλακτίδη διευθυντικό στέλεχος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, ΚΟΤ. Όπως ανέφερε ο κ. Φυλακτίδης, η Κύπρος είναι ένα πολύ ασφαλές μέρος για διακοπές, διατηρεί φιλικές σχέσεις με τους Άραβες, και είναι μόλις 3 ώρες από το Ντουμπάι. Τα πρότυπα των ξενοδοχείων της είναι πολύ υψηλά, και μάλιστα το 50% του συνόλου τους αποτελείται από ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων. Ο τουρίστας μπορεί να βρει μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων από σπορ, και μεσογειακές παραλίες, μέχρι χιόνια στα βουνά για σκι και μονοπάτια για πεζοπορία, και όλα αυτά μέσα σε 1 ώρα οδική απόσταση. Η Κύπρος είναι ιδανική για οικογένειες με παιδιά, αλλά και νέους που αγαπούν την διασκέδαση και τα ψώνια. Οι κρουαζιέρες που ξεκινούν από την Κύπρο ενώνουν 3 ηπείρους, μιας και επισκέπτονται την Αίγυπτο, και τους Αγίους Τόπους. Η Κύπρος δέχεται το 3% του συνολικού της τουρισμού από τον Κόλπο, άρα υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης.

Τέλος, παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση 3 μικρά βίντεο με σποτάκια από την Κύπρο για θεματικό τουρισμό και κληρώθηκαν δώρα στους παρευρισκόμενους που προσφέρθηκαν από κυπριακές τουριστικές επιχειρήσεις.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024