Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πρόγραμμα Φύτεψε ένα δέντρο

Δενδροφύτευση στην κορυφογραμμή Χανιώτης-Σκιώνης από τη ΣΑΝΗ ΑΕ

Τατιάνα Ρόκου - 22 Μάρτιος 2010, 00:00

Η ΣΑΝΗ ΑΕ έχει δεσμευτεί σε έναν πιο βιώσιμο τρόπο άσκησης των δραστηριοτήτων της, τόσο για το καλό των επόμενων γενεών<...>

όσο και για την αναβάθμιση της παραθεριστικής εμπειρίας των επισκεπτών. Tο Φεβρουάριο και στις αρχές Μαρτίου, το Sani Resort, με την βοήθεια των πελατών του και του σωματείου “Φίλοι του Πρασίνου Θεσσαλονίκης”, φύτεψε 3.300 δέντρα στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου προγράμματος “Φύτεψε ένα δέντρο”, σε μια προσπάθεια αναδάσωσης των περιοχών της Χαλκιδικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. Έτσι, στην κορυφογραμμή Χανιώτης-Σκιώνης, σε σημείο που κάηκε πολλαπλές φορές και δεν θα μπορούσε να αναβιώσει από μόνο του, φυτεύτηκαν 1.500 πεύκα, 500 κερκίς, 300 δρυς-βελανιδιές, 200 όρκους, 400 πικροδάφνες και 400 σπάρτα. Τον περασμένο χειμώνα, το 2008/9, το Sani Resort φύτεψε περισσότερα από 2.500 δέντρα στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου προγράμματος αναδάσωσης.

Κατά την  αναχώρησή τους από το ξενοδοχείο, οι επισκέπτες μπορούν να συνεισφέρουν στο πρόγραμμα “Φύτεψε ένα δέντρο”, καταβάλλοντας 1 ευρώ, το οποίο το Sani Resort δεσμεύεται να χρησιμοποιήσει το ποσό σε έργα αναδάσωσης. Το 2009, από τις συνεισφορές των επισκεπτών συγκεντρώθηκαν 8.500 ευρώ και το Sani Resort διπλασιάζει κάθε ευρώ που συνεισφέρουν οι πελάτες. Η ομάδα του Sani “υιοθετεί” τη φυτεμένη περιοχή και θα φροντίζει τα δέντρα για δύο ολόκληρα χρόνια, ποτίζοντάς τα και αντικαθιστώντας όσα δεν ρίζωσαν, ούτως ώστε να διασφαλίσει ότι τα δενδρύλλια βαδίζουν σταθερά στον δρόμο προς την ανεξαρτησία – το κλειδί για μια επιτυχή δενδροφύτευση. Το Sani Resort εργάζεται υπό την καθοδήγηση των Φίλων του Πρασίνου, ενός μη κερδοσκοπικού σωματείου, του οποίου το διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από εμπειρογνώμονες του τομέα δασολογίας και γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top