Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΔενδροφύτευση στην κορυφογραμμή Χανιώτης-Σκιώνης από τη ΣΑΝΗ ΑΕ
Πρόγραμμα Φύτεψε ένα δέντρο

Δενδροφύτευση στην κορυφογραμμή Χανιώτης-Σκιώνης από τη ΣΑΝΗ ΑΕ

Η ΣΑΝΗ ΑΕ έχει δεσμευτεί σε έναν πιο βιώσιμο τρόπο άσκησης των δραστηριοτήτων της, τόσο για το καλό των επόμενων γενεών όσο και για την αναβάθμιση της παραθεριστικής εμπειρίας των […]

Η ΣΑΝΗ ΑΕ έχει δεσμευτεί σε έναν πιο βιώσιμο τρόπο άσκησης των δραστηριοτήτων της, τόσο για το καλό των επόμενων γενεών<...> όσο και για την αναβάθμιση της παραθεριστικής εμπειρίας των επισκεπτών. Tο Φεβρουάριο και στις αρχές Μαρτίου, το Sani Resort, με την βοήθεια των πελατών του και του σωματείου “Φίλοι του Πρασίνου Θεσσαλονίκης”, φύτεψε 3.300 δέντρα στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου προγράμματος “Φύτεψε ένα δέντρο”, σε μια προσπάθεια αναδάσωσης των περιοχών της Χαλκιδικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. Έτσι, στην κορυφογραμμή Χανιώτης-Σκιώνης, σε σημείο που κάηκε πολλαπλές φορές και δεν θα μπορούσε να αναβιώσει από μόνο του, φυτεύτηκαν 1.500 πεύκα, 500 κερκίς, 300 δρυς-βελανιδιές, 200 όρκους, 400 πικροδάφνες και 400 σπάρτα. Τον περασμένο χειμώνα, το 2008/9, το Sani Resort φύτεψε περισσότερα από 2.500 δέντρα στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου προγράμματος αναδάσωσης.

Κατά την αναχώρησή τους από το ξενοδοχείο, οι επισκέπτες μπορούν να συνεισφέρουν στο πρόγραμμα “Φύτεψε ένα δέντρο”, καταβάλλοντας 1 ευρώ, το οποίο το Sani Resort δεσμεύεται να χρησιμοποιήσει το ποσό σε έργα αναδάσωσης. Το 2009, από τις συνεισφορές των επισκεπτών συγκεντρώθηκαν 8.500 ευρώ και το Sani Resort διπλασιάζει κάθε ευρώ που συνεισφέρουν οι πελάτες. Η ομάδα του Sani “υιοθετεί” τη φυτεμένη περιοχή και θα φροντίζει τα δέντρα για δύο ολόκληρα χρόνια, ποτίζοντάς τα και αντικαθιστώντας όσα δεν ρίζωσαν, ούτως ώστε να διασφαλίσει ότι τα δενδρύλλια βαδίζουν σταθερά στον δρόμο προς την ανεξαρτησία – το κλειδί για μια επιτυχή δενδροφύτευση. Το Sani Resort εργάζεται υπό την καθοδήγηση των Φίλων του Πρασίνου, ενός μη κερδοσκοπικού σωματείου, του οποίου το διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από εμπειρογνώμονες του τομέα δασολογίας και γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024