Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Arabian Travel Market: Τεράστια τεχνητά νησιά διακοπών θα κατασκευασθούν σύντομα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 07 Μάιος 2001, 00:00

Ανταπόκριση-Ντουμπάι

Τα μεγαλύτερα τεχνητά νησιά διακοπών στον κόσμο, ορατά ακόμα και από το φεγγάρι, πρόκειται να κατασκευασθούν στο Ντουμπάι

<...>

, τα ερχόμενα χρόνια.

Την παραπάνω ανακοίνωση έκανε η αυτού μεγαλειότης Σεΐχης Mohammed bin Rashid Al Maktoum, πρίγκιπας του Ντουμπάι, υπουργός Άμυνας και πρόεδρος του τμήματος Τουρισμού και εμπορίου, στα πλαίσια της έκθεσης Arabian Travel Market (

ATM<.>

) 2001.

Όταν η κατασκευή των δύο νησιών τελειώσει, θα έχουν προστεθεί στο Ντουμπάι 120 χιλιόμετρα αμμουδερής παραλίας, 2.000 βίλες και περισσότερα από 40 ξενοδοχεία πολυτελείας, πολλά εμπορικά κέντρα, κινηματογράφοι, και το πρώτο θαλάσσιο πάρκο της περιοχής. Και τα δύο νησιά θα έχουν το σχήμα του φοίνικα, με 5 χλμ. διάμετρο και θα προστατεύονται από κοραλιογενείς φράχτες. Το σχέδιο κατασκευής τους έχει απασχολήσει τους ειδικούς για περισσότερο από 4 χρόνια, με αποτέλεσμα να έχει μελετηθεί με λεπτομέρειες η βιωσιμότητα τους και να έχει προβλεφθεί η θετική τους συμβολή στο περιβάλλον.

Η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής έχει απασχολήσει τους ιθύνοντες και στόχος είναι η καθιέρωση του Κόλπου ως προορισμού διακοπών υψηλής ποιότητας τουριστών.

Η πρώτη φάση κατασκευής του πρώτου νησιού θα τελειώσει σε δύο χρόνια και θα απορροφήσει 80 εκατ. κυβικά μέτρα άμμου και βράχων. Η δεύτερη φάση θα περιλαμβάνει την κατασκευή της υποδομής και των οικημάτων και θα διαρκέσει άλλα τρία με τέσσερα χρόνια και για τα δύο νησιά. Πολλές από τις κατοικίες θα έχουν ξεχωριστή παραλία και μαρίνα. Τα νησιά θα συνδέονται με την ξηρά με μία γέφυρα 300 μέτρων, από την οποία οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση στα υπόγεια πάρκινγκ.

Σύμφωνα με τον Σεΐχη Khalid Al bin Sulayem διευθυντή του τμήματος τουρισμού του Ντουμπάι, η επέκταση της τουριστικής υποδομής της περιοχής παίζει σπουδαίο ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη του Ντουμπάι. Αυτή η καινοτόμα ιδέα του Σεΐχη Mohammed θα  ωφελήσει την τουριστική βιομηχανία του Ντουμπάι και θα την βοηθήσει στο μέλλον να παίξει όχι πια τοπικό, αλλά παγκόσμιο ρόλο στο τουριστικό στερέωμα και να προσελκύσει το μεγαλύτερο μέρος των ποιοτικών τουριστών.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top