Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Arabian Travel Market: Συνεχής αύξηση των επαγγελματιών επισκεπτών

Βίκυ Καραντζαβέλου - 07 Μάιος 2001, 00:00

Ανταπόκριση-Ντουμπάι

Η Arabian Travel Market (

ATM<.>), η μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού της περιοχής της Μεσογείου, τελείωσε την περασμένη Παρασκευή με την ανακοίνωση<...>

της οργανώτριας εταιρίας Reed Travel Exhibitions, RTE, ότι η φετινή έκθεση έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ προσέλευσης επαγγελματιών επισκεπτών.

Συγκεκριμένα, μέχρι το τέλος της τρίτης μέρας της έκθεσης οι επισκέπτες επαγγελματίες του τουρισμού είχαν φθάσει τις 6.225 από 82 χώρες, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 4,5% σε σχέση με πέρσι, και παρουσιάζοντας την μεγαλύτερη γεωγραφική διασπορά, στα οκτώ χρόνια που διοργανώνεται η έκθεση.

Ο κ. Matt Thompson διευθυντής εκθέσεων εξωτερικού της Reed Exhibitions ανακοίνωσε ότι 'αυτό που είναι πολύ ενδιαφέρον είναι ότι οι επισκέπτες από τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν μόνο το 64% του συνόλου, ενώ τα προηγούμενα χρόνια πλησίαζαν το 75%. Οι επισκέπτες από την Σαουδική Αραβία ήταν αρκετοί, και από την Μεγάλη Βρετανία ήταν το 5%. Συνολικά επισκέφθηκαν την έκθεση 2.000 διεθνείς αγοραστές με μεγάλη συμμετοχή από την Ευρώπη και την Ασία. Οι περισσότεροι εκθέτες προφορικά δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν και του χρόνου, και πολλές εθνικές συμμετοχές ζήτησαν να κρατηθεί περισσότερος χώρος όχι μόνο για την παρουσίαση της χώρας, αλλά και περισσοτέρων ιδιωτικών επιχειρήσεων από κάθε χώρα.'

Στην Arabian Travel Market έλαβαν μέρος 800 εταιρίες από 55 χώρες, σε 8.000 τετραγωνικά μέτρα. Η Αιθιοπία που για πρώτη φορά έλαβε μέρος, δήλωσε ότι θα επανέλθει του χρόνου με μεγαλύτερο περίπτερο. Πολλές ακόμα χώρες ανακοίνωσαν ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση από τον ιδιωτικό τουριστικό τους τομέα για συμμετοχή στην έκθεση.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top