Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αποτελέσματα της έρευνας GfK Tourism Panel

Η άποψη κάθε χώρας για την ελληνική κρίση επηρεάζει τις κρατήσεις

Τατιάνα Ρόκου - 31 Μάρτιος 2010, 00:00

Ισχυρή ένδειξη ότι οι επικρατούσες απόψεις της κάθε χώρας για την ελληνική κρίση επηρεάζουν ευθέως μεταξύ των άλλων παραγόντων το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα δίνουν τα νέα στοιχεία του Tourism Panel της GfK. Έτσι, τα στοιχεία κρατήσεων των τουριστικών πακέτων από τη Γερμανία μέχρι τέλος Φεβρουαρίου δείχνουν πτώση για την...

Ισχυρή ένδειξη ότι οι επικρατούσες απόψεις της κάθε χώρας για την ελληνική κρίση επηρεάζουν ευθέως μεταξύ των άλλων παραγόντων το τουριστικό ρεύμα προς<...>

την Ελλάδα δίνουν τα νέα στοιχεία του Tourism Panel της GfK.

Έτσι, τα στοιχεία κρατήσεων των τουριστικών πακέτων από τη Γερμανία μέχρι τέλος Φεβρουαρίου δείχνουν πτώση για την Ελλάδα κατά 4,3% ενώ αυξάνονται οι κρατήσεις για την Τουρκία κατά 11,7% και της Αιγύπτου κατά 13,7%.

Το μερίδιο της Ελλάδας των τουριστικών κρατήσεων για το καλοκαίρι του 2010 για την περιοχή της Μεσογείου περιορίζεται κατά 0,4 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό, ενώ της Τουρκίας αυξάνεται κατά 2,9 ποσοστιαίες μονάδες και της Αιγύπτου κατά 1,1 ποσοστιαία μονάδα.

Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι φέτος είναι η πρώτη χρονιά που παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση στην Γερμανία κρατήσεων πακέτων για το καλοκαίρι.

Αντίθετα οι κρατήσεις από την Γαλλία για τα τουριστικά πακέτα για την Ελλάδα παρουσιάζουν αύξηση της τάξης του 10%, ειδικά στο κανάλι των Μαζικών εμπόρων –ένα σημαντικό κανάλι για την γαλλική αγορά– η αύξηση των κρατήσεων αγγίζει το 17% σε αξίες.

Η Ελλάδα εξακολουθεί και η είναι η 6η χώρα σε σειρά προτίμησης μεταξύ των Γάλλων τουριστών μετά τις ΗΠΑ, Γαλλία (εσωτερικός τουρισμός), Τυνησία, Ιταλία και Ισπανία.

Η έρευνα αυτή απογράφει από ένα δείγμα μεγαλύτερο των 6000 τουριστικών πρακτορείων σε 6 χώρες (Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία, Ολλανδία, Ρωσία και Γαλλία) των πωλήσεων σε τουριστικά πακέτα για όλες τις χώρες του κόσμου. Το δείγμα αυτό αντιπροσωπεύει ένα συνολικό πληθυσμό περίπου 31.600 τουριστικών πρακτορείων και η απογραφή των πωλήσεων γίνεται είτε εβδομαδιαία (Γερμανία) είτε μηνιαία (υπόλοιπες χώρες).

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top