Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟ συνεδριακός τουρισμός είναι κλάδος αιχμής για την αύξηση των επισκεπτών
Συνάντηση Ο. Κεφαλογιάννη με τον πρόεδρο του HAPCO

Ο συνεδριακός τουρισμός είναι κλάδος αιχμής για την αύξηση των επισκεπτών

Συνάντηση εργασίας είχε η τομεάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ρεθύμνου κα Όλγα Κεφαλογιάννη με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO), κ. Ντίνο Αστρά, τον αντιπρόεδρο…

Συνάντηση εργασίας είχε η τομεάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ρεθύμνου κα Όλγα Κεφαλογιάννη με τον πρόεδρο<...> του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO), κ. Ντίνο Αστρά, τον αντιπρόεδρο κ. Παναγιώτη Ποδηματά και τη γενική γραμματέα κα Σίσσυ Λιγνού, στο πλαίσιο του κύκλου επαφών που πραγματοποιεί, σε τακτά χρονικά διαστήματα, με τους εκπροσώπους των τουριστικών φορέων.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν τον Συνεδριακό Τουρισμό στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν η ανάγκη διαμόρφωσης μητρώου συνεδρίων, προκειμένου να μπορούν να εξάγονται στατιστικά στοιχεία για τα συνέδρια που οργανώνονται στην Ελλάδα, το θέμα της θεσμοθέτησης του επαγγέλματος οργανωτή συνεδρίου και η στοχευμένη προβολή του συνεδριακού τουρισμού.

Το προεδρείο της HAPCO ενημέρωσε την κα Κεφαλογιάννη για τη λειτουργία της επιτροπής συνεδριακού τουρισμού, που συστάθηκε και λειτούργησε επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας, καθώς και το αίτημα να επαναλειτουργήσει η συγκεκριμένη επιτροπή και επί σημερινής κυβερνήσεως, πράγμα που δεν έχει γίνει ακόμα. Συζητήθηκε, επίσης, το θέμα του Συνεδριακού Κέντρου της Αθήνας στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Tae-Kwon-Do στο Φάληρο.

Η κα Κεφαλογιάννη δήλωσε, μετά τη συνάντηση, ότι “ο συνεδριακός τουρισμός αποτελεί κλάδο αιχμής για την αύξηση του αριθμού επισκεπτών στην χώρα μας, τόσο στην υψηλή περίοδο, όσο και στην εκτός τουριστικής αιχμής περίοδο. Ο συνεδριακός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση επισκεπτών υψηλού εισοδηματικού επίπεδου, ενισχύοντας τις τουριστικές εισπράξεις της χώρας και δημιουργώντας πολλαπλά οφέλη σε σειρά τουριστικών επαγγελμάτων”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024