Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ανακοίνωση του ACI Europe

Η επίδραση της προσωρινής διακοπής των πτήσεων σε μέρη της Ευρώπης

Βίκυ Καραντζαβέλου - 19 Απρίλιος 2010, 00:00

Αεροδρόμια κάθε μεγέθους σε Ιρλανδία, Βρετανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Νορβηγία, Σουηδία, Δανία, Εσθονία Λετονία, Φινλανδία και περιοχές της<...>

Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πολωνίας έχουν επηρεαστεί κατά πολύ, με τις διακοπές των πτήσεων να επεκτείνονται περαιτέρω και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης τις επόμενες μέρες.

Τα ανωτέρω αεροδρόμια αντιπροσωπεύουν το 48% της ευρωπαϊκής αεροπορικής κίνησης και διακινούν περίπου 2 εκατ. επιβάτες καθημερινά. Η μεγάλη επίδραση της ακύρωσης πτήσεων και των καθυστερήσεων επηρεάζει το σύνολο του ευρωπαϊκού δικτύου αερολιμένων, με αποτέλεσμα μια άνευ προηγουμένου αναστάτωση.

Η πρώτη  αντίδραση των αεροδρομίων ήταν μια εκστρατεία ενημέρωσης, σε συνεργασία με αερομεταφορείς, παρόχους υπηρεσιών αεροναυτιλίας και εθνικών αρχών, ώστε να εξασφαλιστεί ότι οι επιβάτες ενημερώνονται για την κατάσταση της πτήσης τους συνεχώς. Η επόμενη αντίδρασή τους ήταν να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η άνεση των επιβατών που βρέθηκαν εγκλωβισμένοι σε αυτήν την κατάσταση.

Αρκετά αεροδρόμια ασχολούνται με τις ανάγκες των επιβατών, με παροχή πολλών κρεβατιών, κουβερτών, μπουκαλιών με νερό και ιατρικής υποστήριξης. Κάποιοι -λίγοι- προσφέρουν δωρεάν Internet, ακόμη και ψυχαγωγία, στην περίπτωση του Amsterdam-Schiphol.

Και τα περιφερειακά αεροδρόμια συνεργάζονται επίσης με τους αεροπορικούς τους εταίρους και κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να διασφαλίσουν ότι οι επιβάτες ενημερώνονται σχετικά με την κατάσταση της πτήσης τους, πριν την έλευσή τους στο αεροδρόμιο. Ακόμη, προσπαθούν να παρέχουν οποιαδήποτε επιπλέον άνεση για “εγκαταλελειμένους” επιβάτες, όπου χρειαστεί.

Η κατάσταση αλλάζει κάθε λίγες ώρες. Οι εθνικές αρχές της πολιτικής αεροπορίας αίρουν τους περιορισμούς σταδιακά. Οι επιβάτες συνιστάται να ενημερώνονται τακτικά από τις ιστοσελίδες του αεροδρομίου αναχώρησής τους και / ή να επικοινωνούν με την αεροπορική τους εταιρεία.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top