Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΜέτρα για βοήθεια στις αεροπορικές μελετά η Κομισιόν
Οι απώλειες από τις ακυρώσεις πτήσεων ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ

Μέτρα για βοήθεια στις αεροπορικές μελετά η Κομισιόν

Στη λήψη μέτρων για την παροχή βοήθειας στις αεροπορικές εταιρείες προσανατολίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς οι απώλειες από τις ακυρώσεις πτήσεων λόγω της ηφαιστειακής στάχτης ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ. […]

Στη λήψη μέτρων για την παροχή βοήθειας στις αεροπορικές εταιρείες προσανατολίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς οι απώλειες από τις<...> ακυρώσεις πτήσεων λόγω της ηφαιστειακής στάχτης ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ. Σημαντική πτώση σημείωσαν χθες οι τιμών των μετοχών των αεροπορικών εταιρειών.

Ο Joaquin Almunia, Επίτροπος Ανταγωνισμού, ανέφερε ότι η Επιτροπή μελετά τη χαλάρωση των αυστηρών κανόνων της ΕΕ για κρατική βοήθεια στις αεροπορικές. Σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ), το ηφαίστειο της Ισλανδίας και το νέφος τέφρας που δημιουργήθηκε από αυτό στους ουρανούς της Ευρώπης, έχουν ημερήσιο κόστος για τον κλάδο έως και 250 εκατ. δολ. Ο επίτροπος Almunia ανέφερε ότι η Κομισιόν ενδέχεται να λάβει μέτρα παρόμοια με εκείνα που είχαν ληφθεί πριν από περίπου μια 10ετία μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στους δίδυμους Πύργους, την 11η Σεπτεμβρίου 2001. “Εξετάζω προσεκτικά τι είχαμε κάνει μετά την 11η Σεπτ. Ίσως να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με παρόμοια μέτρα. Ασφαλώς, η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε είναι ιδιαίτερα σοβαρή”, είπε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος επίτροπος.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024