Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Γενική Γραμματεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης

Δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδή

Βίκυ Καραντζαβέλου - 23 Απρίλιος 2010, 00:00

Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα του σημερινού τύπου η Γενική Γραμματεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης ενημερώνει ότι το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού<...>

συνεργάζεται στενά με το ΥΠΕΚΑ και με τον Οργανισμό Αθήνας για τη δημιουργία του μητροπολιτικού πάρκου στο Γουδή και, μέσω της Εταιρείας Ολυμπιακών Ακινήτων, την οποία εποπτεύει, θα πράξει κάθε τι δυνατό για την προώθηση της υλοποίησης του. Ήδη, μέσω της συνεργασίας αυτής, αναζητάται κατάλληλος χώρος για τη δημιουργία περιπτέρου πληροφόρησης και για τη στέγαση του φορέα που θα αναλάβει την υλοποίηση του πάρκου.

Έχει επίσης συμφωνηθεί ότι οι ελεύθεροι χώροι που υπάγονται στη διαχείριση των Ολυμπιακών Ακινήτων θα διατίθενται για την υλοποίηση των μελετών διαμόρφωσης του πάρκου, όπως των ποδηλατοδρόμων, των χώρων πρασίνου κ.ο.κ.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής έχει επίσης καταστεί σαφές ότι η εγκατάσταση του θεάτρου Μπάντμιντον λειτουργεί βάσει σύμβασης εκμίσθωσης που έχει συνάψει η Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ μετά από διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό, τους όρους της οποίας οφείλει να σεβαστεί. Όπως είναι αυτονόητο, μονομερής παραβίαση των όρων της σύμβασης εκ μέρους των Ολυμπιακών Ακινήτων θα είχε ενδεχομένως σημαντικό οικονομικό κόστος για το ελληνικό δημόσιο και σαφώς δεν περιλαμβάνεται στους στόχους της εταιρείας. Επομένως, η τύχη της εγκατάστασης του θεάτρου θα κριθεί μετά τη λήξη της σύμβασης.

Τέλος, τα Ολυμπιακά Ακίνητα ήδη συνεισφέρουν στη συντήρηση του πρασίνου της έκτασης, που διαχειρίζονται, και στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, θα συμβάλλουν στο κόστος της συντήρησης και λειτουργίας του πάρκου μέσω των εσόδων τους από την εν λόγω σύμβαση μισθώσεως.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top