Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυγκρότηση Ειδικής Επιτροπής Επίλυσης Ζητημάτων για το Καμποτάζ
Υπουργείο Οικονομίας

Συγκρότηση Ειδικής Επιτροπής Επίλυσης Ζητημάτων για το Καμποτάζ

Με σκοπό την άμεση υλοποίηση της απόφασης του Πρωθυπουργού, κ. Γιώργου Α. Παπανδρέου, για το καμποτάζ (cabotage), η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Λούκα Τ. Κατσέλη, συγκρότησε Ειδική Επιτροπή Επίλυσης Ζητημάτων…

Με σκοπό την άμεση υλοποίηση της απόφασης του Πρωθυπουργού, κ. Γιώργου Α. Παπανδρέου, για το καμποτάζ (cabotage), η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας<...> και Ναυτιλίας, κ. Λούκα Τ. Κατσέλη, συγκρότησε Ειδική Επιτροπή Επίλυσης Ζητημάτων που άπτονται του θέματος.

Στην Επιτροπή προεδρεύει ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης (πρώην Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας), Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας. Η Επιτροπή θα εξετάσει τη σύζευξη Τουρισμού και Ναυτιλίας, τους τρόπους επίλυσης των προβλημάτων που σχετίζονται με τα πλοία κρουαζιέρας σημαίας τρίτων χωρών (μη κοινοτικών), καθώς και ειδικότερους στόχους:

α) την άρση αντικινήτρων στον τουρισμό κρουαζιέρας
β) την προστασία των θέσεων εργασίας ναυτικών γενικών καθηκόντων στα κρουαζιερόπλοια και
γ) τη βελτίωση της εκπαίδευσης και κατάρτισης των ναυτικών ξενοδοχειακών ειδικοτήτων

Η Επιτροπή, μετά τη διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, θα παραδώσει μέχρι τις 15 Μαΐου 2010 το πόρισμά της στην Επιτροπή Θαλάσσιου Τουρισμού του Υπ. Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, η οποία εντός 10 ημερών θα καταθέσει τις τελικές εισηγήσεις για τις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024