Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜπ. Παπασταύρου (ΑΓΡΟΤΗΜΑ): Αναληθή τα στοιχεία για τη λειτουργία της εταιρείας
Ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός της εταιρείας είναι 2,7 εκατ. ευρώ

Μπ. Παπασταύρου (ΑΓΡΟΤΗΜΑ): Αναληθή τα στοιχεία για τη λειτουργία της εταιρείας

Σε ανακριβή και αναληθή στοιχεία στηρίζεται αποκλειστικά το Πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης αναφορικά με τη λειτουργία της ΑΓΡΟΤΗΜΑ, που κοινοποιήθηκε την προηγούμενη Δευτέρα δήλωσε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου η […]

Σε ανακριβή και αναληθή στοιχεία στηρίζεται αποκλειστικά το Πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης αναφορικά με τη λειτουργία της ΑΓΡΟΤΗΜΑ, που<...> κοινοποιήθηκε την προηγούμενη Δευτέρα δήλωσε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος της εταιρείας κα Μπριγκίττα Παπασταύρου.

“Κατά παράβαση κάθε δεοντολογίας και κανόνων οι Ελεγκτές δεν μου έθεσαν υπόψη τις παρατηρήσεις τους προ της έκδοσης του πορίσματος και του σχετικού Δελτίου Τύπου. Θα είχαν πάρει όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν το αβάσιμο των παρατηρήσεων, τις οποίες σε κάθε περίπτωση, θα αντικρούσω ενώπιον της ανεξάρτητης Ελληνικής Δικαιοσύνης εφόσον κληθώ, με πραγματικά στοιχεία και έγγραφα. Οι ψευδείς, αβάσιμες και αναπόδεικτες κατηγορίες, που διατύπωσαν κάποιοι εντεταλμένοι δημόσιοι υπάλληλοι με τη σύνταξη του απαράδεκτου πορίσματος, δε θα μείνουν χωρίς απάντηση”, τόνισε η ίδια.

Σχετικά με τον κανονισμό οργάνωσης και λειτουργίας, καθώς και τις αμοιβές της διοίκησης, η κα Παπασταύρου υπογράμμισε ότι έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες από τον νόμο ενέργειες, με την κατάθεσή τους στην Ειδική Γραμματεία των ΔΕΚΟ στις 9 Ιουνίου 2009. “Όπως έχω δηλώσει, επιχειρήθηκε προεκλογικά από την τότε ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού να υποχρεωθώ να υπογράψω 24 συμβάσεις. Τις υπέγραψα πιεζόμενη, ύστερα και από σχετική γνωμάτευση του νομικού συμβούλου της εταιρείας, αλλά υπό την αίρεση της έγκρισής τους από το Διοικητικό Συμβούλιο. Παράλληλα, ζήτησα από ειδικό εργατολόγο καθηγητή Πανεπιστημίου ανεξάρτητη γνωμάτευση επί της νομιμότητας των συμβάσεων. Η γνωμάτευσή του τις έκρινε παράνομες. Κατόπιν τούτου, τις κατήγγειλα με προσωπική μου πρωτοβουλία. Είναι αλήθεια κατακριτέο αυτό;”.

Όσον αφορά στον προϋπολογισμού της εταιρείας, η κα Παπασταύρου δήλωσε: “Ο εγκεκριμένος από το υπουργείο Οικονομικών προϋπολογισμός της εταιρείας ανέρχεται στα 2,7 εκατ. ευρώ, συν 450.000 ευρώ για έξοδα πρώτης εγκατάστασης, συν 450.000 ευρώ ως κεφάλαιο. Το κεφάλαιο αυτό χρησιμοποιήθηκε για την εγκατάσταση της εταιρείας σε νέα γραφεία, διαμόρφωση εργασιακών χώρων, εξοπλισμό και υποδομή λειτουργίας, καθώς και για μέρος της τρέχουσας μισθοδοσίας. Τα 2,7 εκατ. ευρώ, ως και τα 450.000 ευρώ που αφορούσαν στα έξοδα πρώτης εγκατάστασης, ουδέποτε καταβλήθηκαν. Προσωπικά, δεν έχω εισπράξει τις προβλεπόμενες αποδοχές από την εταιρεία από τον Νοέμβριο 2009, ενώ αντίθετα πλήρωσα από την τσέπη μου όλα τα επαγγελματικά ταξίδια που υποχρεούμην να κάνω ως εκ της θέσεώς μου”.

Τέλος, η κα Παπασταύρου τόνισε ότι με τις μεγάλες προσπάθειες που καταβλήθηκαν, η επιχείρηση στο πρώτο έτος της λειτουργίας της, εξασφάλιζε από ιδίους πόρους σημαντικό μέρος του κόστους λειτουργίας της, με προοπτική πλήρους αυτοχρηματοδότησης κατά το δεύτερο έτος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024