Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤαξιδιωτικές οδηγίες ακολούθησαν τα επεισόδια της 5η Μαΐου στην Αθήνα
Ανησυχία για ενδεχόμενη επίπτωση στην τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα

Ταξιδιωτικές οδηγίες ακολούθησαν τα επεισόδια της 5η Μαΐου στην Αθήνα

Ταξιδιωτικές οδηγίες, με τις οποίες καλούν τους πολίτες τους να αποφεύγουν ταξίδια στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εξέδωσαν αρκετές χώρες. Οι εικόνες από τα βίαια επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, που έκαναν τον γύρο του κόσμου…

Ταξιδιωτικές οδηγίες, με τις οποίες καλούν τους πολίτες τους να αποφεύγουν ταξίδια στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα, σε Αθήνα και<...> Θεσσαλονίκη, εξέδωσαν αρκετές χώρες. Οι εικόνες από τα βίαια επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, που έκαναν τον γύρο του κόσμου, συνοδευόμενες από δραματικές περιγραφές και προβλέψεις για συνέχιση κατάστασης κοινωνικής αναταραχής, έδωσαν την αφορμή. Στη Βρετανία, το Foreign Office επικαιροποίησε την προειδοποίηση προς τους Βρετανούς που σκοπεύουν να έρθουν στην Ελλάδα, με την οποία τους καλεί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω των διαδηλώσεων και των επεισοδίων.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Τσεχία είχαν εκδώσει μέχρι αργά χθες ταξιδιωτικές οδηγίες για τη χώρα μας. Σε αυτές προστέθηκε η ΠΓΔΜ, της οποίας το υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στην Ελλάδα, εκτός εάν αυτό είναι απαραίτητο. Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ συνιστά στους πολίτες της χώρας που ήδη βρίσκονται στην Ελλάδα να αποφεύγουν να επισκέπτονται το κέντρο των πόλεων και κυρίως τις περιοχές κοντά σε κυβερνητικά κτίρια ή κτίρια τραπεζών και, επίσης, να προσέχουν τα οχήματά τους.

Από το Υπουργείο Εξωτερικών αναφερόταν ότι αναμένεται και χώρες που στο παρελθόν έχουν εκδώσει ταξιδιωτικές οδηγίες, όπως οι ΗΠΑ και η Αυστραλία, με αφορμή τα προχθεσινά γεγονότα, να τις επικαιροποιήσουν, ενώ δεν αποκλείεται στη λίστα να προστεθούν και άλλες χώρες.

Οι ταξιδιωτικές οδηγίες έρχονται σε μια ιδιαίτερη χρονική συγκυρία, καθώς βρισκόμαστε στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, και εκφράζεται ανησυχία για την ενδεχόμενη επίπτωση που θα έχουν στην τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα. Με τις προβλέψεις για τις αφίξεις τουριστών να είναι ήδη όχι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές, η εξέλιξη αυτή προκαλεί πρόσθετο προβληματισμό.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024