Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Η ελληνική συμμετοχή στη διεθνή έκθεση της Σαγκάης

Ελληνικές "Γιορτές της Ανοιξης" στην EXPO 2010

Τατιάνα Ρόκου - 11 Μάιος 2010, 00:00

Οι “Γιορτές της Aνοιξης” ήταν η ελληνική συμμετοχή στη μεγάλη παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της Σαγκάης την 9η Μαΐου, με αφορμή<...>

τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Έκθεσης EXPO 2010, στην οποία η Ελλάδα εγκαινίασε το περίπτερό της μόλις πριν λίγες ημέρες. Στην παρέλαση έλαβαν μέρος συνολικά 500 καλλιτέχνες από 23 ευρωπαϊκές χώρες.

Το ελληνικό δρώμενο εμπνέεται από τα Διονύσια, πανελλήνιες γιορτές προς τιμήν  του Διόνυσου, οι οποίες έχουν επιβιώσει στη νεότερη Ελλάδα ως “Γιορτές της Aνοιξης”, γιορτές γονιμότητας, μουσικής και χορού. Δεκαπέντε χορευτές και ακροβάτες, καθώς και πέντε παραδοσιακοί μουσικοί (με ζουρνάδες, νταούλια και τρομπέτα), φορώντας μάσκες και κρατώντας στεφάνια και κλαδιά, παρουσίασαν ένα θέαμα πάνω στην ανθρώπινη ανάγκη για αναγέννηση, για διασκέδαση και ψυχαγωγία.

Η σύλληψη  της ιδέας, η χορογραφία και η  σκηνοθεσία είναι της Σοφίας Σπυράτου. Τα κοστούμια σχεδίασε ο Γιάννης Μετζικώφ, ενώ η μουσική επιμέλεια είναι του μουσικολόγου Λάμπρου Λιάβα. Χορεύουν οι χορευτές του Χοροθεάτρου Ροές.

Η ελληνική συμμετοχή στην παρέλαση της Ημέρας της Ευρώπης στην EXPO 2010 πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, ενώ διοργανώθηκε από τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top