Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΕλληνικές “Γιορτές της Ανοιξης” στην EXPO 2010
Η ελληνική συμμετοχή στη διεθνή έκθεση της Σαγκάης

Ελληνικές “Γιορτές της Ανοιξης” στην EXPO 2010

Οι “Γιορτές της Aνοιξης” ήταν η ελληνική συμμετοχή στη μεγάλη παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της Σαγκάης την 9η Μαΐου, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης, στο πλαίσιο […]

Οι “Γιορτές της Aνοιξης” ήταν η ελληνική συμμετοχή στη μεγάλη παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της Σαγκάης την 9η Μαΐου, με αφορμή<...> τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Έκθεσης EXPO 2010, στην οποία η Ελλάδα εγκαινίασε το περίπτερό της μόλις πριν λίγες ημέρες. Στην παρέλαση έλαβαν μέρος συνολικά 500 καλλιτέχνες από 23 ευρωπαϊκές χώρες.

Το ελληνικό δρώμενο εμπνέεται από τα Διονύσια, πανελλήνιες γιορτές προς τιμήν του Διόνυσου, οι οποίες έχουν επιβιώσει στη νεότερη Ελλάδα ως “Γιορτές της Aνοιξης”, γιορτές γονιμότητας, μουσικής και χορού. Δεκαπέντε χορευτές και ακροβάτες, καθώς και πέντε παραδοσιακοί μουσικοί (με ζουρνάδες, νταούλια και τρομπέτα), φορώντας μάσκες και κρατώντας στεφάνια και κλαδιά, παρουσίασαν ένα θέαμα πάνω στην ανθρώπινη ανάγκη για αναγέννηση, για διασκέδαση και ψυχαγωγία.

Η σύλληψη της ιδέας, η χορογραφία και η σκηνοθεσία είναι της Σοφίας Σπυράτου. Τα κοστούμια σχεδίασε ο Γιάννης Μετζικώφ, ενώ η μουσική επιμέλεια είναι του μουσικολόγου Λάμπρου Λιάβα. Χορεύουν οι χορευτές του Χοροθεάτρου Ροές.

Η ελληνική συμμετοχή στην παρέλαση της Ημέρας της Ευρώπης στην EXPO 2010 πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, ενώ διοργανώθηκε από τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024