Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & Προβολή2ο Φεστιβάλ Κερκυραϊκών Προϊόντων από 20 έως 22 Μαΐου
Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κέρκυρας

2ο Φεστιβάλ Κερκυραϊκών Προϊόντων από 20 έως 22 Μαΐου

Το 2ο Φεστιβάλ Κερκυραϊκών Προϊόντων διοργανώνεται στην Πάνω Πλατεία στις 20,21 και 22 Μαΐου από τη Νομαρχία Κερκύρας, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κέρκυρας, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών και με […]

Το 2ο Φεστιβάλ Κερκυραϊκών Προϊόντων διοργανώνεται στην Πάνω Πλατεία στις 20,21 και 22 Μαΐου από τη Νομαρχία Κερκύρας, σε συνεργασία<…> με το Επιμελητήριο Κέρκυρας, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών και με τη βοήθεια της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Σε συνέντευξη Τύπου, η οποία παραχωρήθηκε από το Νομάρχη Κέρκυρας κ. Στέφανο Πουλημένο, παρουσία του αντινομάρχη Οικονομικών, Διοίκησης και Ανάπτυξης κ. Μάκη Σκορδίλη, του αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου κ. Κώστα Κασταμονίτη, του αντιπροέδρου της Ε.Α.Σ.Κ. κ. Γιώργου Δελλή, αλλά και των παραγωγών, οι οποίοι θα εκθέσουν τα προϊόντα τους στο Φεστιβάλ, εκφράστηκε από όλους η ιδιαίτερη ικανοποίηση για το γεγονός ότι και φέτος θα πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη διοργάνωση καθώς μέσα από αυτήν προβάλλονται με τον καλύτερο τρόπο τα κερκυραϊκά προϊόντα.

Ο νομάρχης στις δηλώσεις του τόνισε ότι “μέσα από την πρωτοβουλία διοργάνωσης και του 2ου Φεστιβάλ Κερκυραϊκών Προϊόντων δίνεται και φέτος η δυνατότητα στους Κερκυραίους παραγωγούς να γνωρίσουν στο κερκυραϊκό κοινό, αλλά και στους επισκέπτες τα προϊόντα τους και να γίνουν αυτοί κήρυκες της προσπάθειας και της ανάγκης τα προϊόντα αυτά να πάρουν όχι μόνο μια θέση στα ράφια των σούπερ μάρκετ, αλλά και μια θέση στην καρδιά μας”. Επεσήμανε ότι η προσπάθεια της Νομαρχίας επικεντρώνεται όχι μόνο στο να κάνει γνωστά τα κερκυραϊκά προϊόντα αλλά και στο να τα συνδέσει με το τουριστικό προϊόν. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικ, “θέλουμε να συνδέσουμε το τουριστικό προϊόν με την παραγωγή τοπικών προϊόντων, τα τοπικά μας προϊόντα να έχουν θέση σε όλες τις τουριστικές μας επιχειρήσεις”. Ο κ. Πουλημένος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι πέρυσι οι προσπάθειες απέδωσαν καρπούς, καθώς εξασφαλίστηκε η είσοδος τοπικών προϊόντων στα καταστήματα αφορολογήτων ειδών στο λιμάνι και στο αεροδρόμιο, με άκρως ενθαρρυντικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Ο νομάρχης στις δηλώσεις του, αλλά και απευθυνόμενος στους ίδιους τους εκθέτες-παραγωγούς τους προέτρεψε να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή για να γίνει θεσμός, ανεξάρτητα από τις όποιες πολιτικές εξελίξεις και πέρα και πάνω από τα πρόσωπα. Τους κάλεσε επίσης να ισχυροποιήσουν τους μεταξύ τους δεσμούς έτσι ώστε η πρωτοβουλία αυτή να προσλάβει μορφή κινηματικού χαρακτήρα που θα αποκτήσει δυναμική και θα διασφαλίσει τη συνέχιση της προσπάθειας προβολής των τοπικών προϊόντων και τα επόμενα χρόνια.

Το 2ο Φεστιβάλ Κερκυραϊκών Προϊόντων διοργανώνεται φέτος στις 20, 21 και 22 Μαΐου, στην Πάνω Πλατεία στην παλιά πόλη της Κέρκυρας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024