Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Πρωτοπορία της Emirates κατά του 'συνδρόμου οικονομικής θέσης'

Θοδωρής Κουμέλης - 08 Μάιος 2001, 00:00

H Emirates Airlines<.> είναι η πρώτη αεροπορική εταιρία στον κόσμο που κατά τη διάρκεια των πολύωρων πτήσεων της, θα μοιράζει δωρεάν σε κάθε επιβάτη<...>

από μια επαναστατική συσκευή εξάσκησης των άκρων σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί κάθε υπόνοια κινδύνου από το ενδεχόμενο πρόκλησης αγγειακού επεισοδίου. Αυτό ανακοίνωσε πρόσφατα στο Λονδίνο, όπου ανακηρύχθηκε ως ο πρώτος πελάτης του νέου κλινικά δοκιμασμένου συστήματος Airogym.

"Πρόκειται για ένα ευφυές εξάρτημα που αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στα πόδια τουλάχιστον κατά 50%" δηλώνει ο επικεφαλής των κλινικών δοκιμών χειρούργος αγγείων κ. John Scurr και εξηγεί: "Ο χρήστης πιέζει τα πόδια του εναλλάξ προς τα κάτω σε ένα φουσκωμένο υποπόδιο. Συμπιέζοντας τις φλέβες στα πόδια ωθεί το αίμα στις κύριες φλέβες στο γαστροκνήμιο. Η πίεση των ποδιών προκαλεί συστολή των μυών στο γαστροκνήμιο το οποίο λειτουργεί σαν μυϊκή αντλία που καθοδηγεί τη ροή του αίματος από τις φλέβες στην καρδία."

"Το Airogym θα ενθαρρύνει τους επιβάτες μας να ασκούνται κατά τη διάρκεια της πτήσης, κάτι για το οποίο τους παρακινούμε μέσα από το βίντεο και το περιοδικό της πτήσης" αναφέρει ο επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών της Emirates Dr. Alasdair Beatton και προσθέτει:

"Παρότι υπάρχουν πολλά να μάθουμε γύρω από το σύνδρομο αγγειακών επεισοδίων (Deep Vein Thrombosis, DVT) το οποίο εμφανίζεται σε συγκεκριμένες ομάδες που κάθονται ακίνητοι χωρίς να ασκούνται για μεγάλα χρονικά διαστήματα - ακόμη και όταν κάθονται στο σπίτι - το Airogym αποδείχθηκε ότι προάγει την κυκλοφορία του αίματος. Για αυτό η Emirates γίνεται η πρώτη αεροπορική εταιρία που υποστηρίζει αυτό το προϊόν και το προσφέρει στους πελάτες της."

"Το Airogym είναι απλό και διακριτικό εξάρτημα που επιτρέπει την άσκηση των μυών στα άκρα αποτελεσματικά και ήσυχα στην ασφάλεια και την άνεση μιας αεροπορικής θέσης" - επισημαίνει η κ Amanda Richards, Director Airogym. "Η χρήση του μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική επίσης σε όσους κάνουν καθιστική δουλειά καθώς και στους επιβάτες πλοίων, τρένων και αυτοκινήτων".

Ο Dr Ian Perry επικεφαλής σύμβουλος αεροπορικής ιατρικής από την πλευρά του διευκρινίζει ότι υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές ασκήσεις που μπορεί να κάνει κάποιος σε καθιστή θέση

Το πρωτοποριακό αυτό εξάρτημα σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από τον κ Paul Richards πρώην αρχιχειριστή της British Airways και πιλότο σε δρομολόγια μακρών αποστάσεων επί 33 χρόνια.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top