Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςCar RentalsΟ ΣΤΕΕΑ αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα του ανοίγματος της αγοράς φορτηγών Δ.Χ.
Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων

Ο ΣΤΕΕΑ αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα του ανοίγματος της αγοράς φορτηγών Δ.Χ.

“Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων προαναγγέλλει το άνοιγμα της αγοράς των φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, αλλά στην ουσία πρόκειται για μια κίνηση που απλά νομιμοποιεί τα όσα μέχρι […]

“Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων προαναγγέλλει το άνοιγμα της αγοράς των φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, αλλά στην ουσία<...> πρόκειται για μια κίνηση που απλά νομιμοποιεί τα όσα μέχρι τώρα ίσχυαν στον συγκεκριμένο τομέα, ανεβάζοντας μάλιστα το μέσο κόστος απόκτησης της άδειας που σήμερα `εμπορεύεται` άτυπα στις 45.000 – 50.000 ευρώ νόμιμα στις 90.000 ευρώ! Aρα για ποια απελευθέρωση μεταφορών μιλάμε;”. Τα παραπάνω υποστηρίζει ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων (ΣΤΕΕΑ).

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο ΣΤΕΕΑ σημιώνει ότι “δέσμιες του παράλογου καθεστώτος, που επί σειρά ετών και κυβερνήσεων συντηρείται αναλλοίωτο, παραμένουν οι πολυάριθμες εμπορικές εταιρείες και βιομηχανίες που αναγκάζονται να αγοράζουν τα απαραίτητα για τη μεταφορά των προϊόντων τους φορτηγά. Αποτέλεσμα, πολύτιμα κεφάλαια που θα μπορούσαν και θα έπρεπε να επενδύονται παραγωγικά, κατασπαταλώνται για την αγορά και διαχείριση Ι.Χ. φορτηγών αυτοκινήτων – κάτι που εύκολα μπορεί να ανατραπεί αν επιτραπεί στις εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων να εκμισθώνουν τέτοια οχήματα.

Ο ΣΤΕΕΑ έχει επανειλημμένα ζητήσει να δοθεί η δυνατότητα στις επιχειρήσεις του να εκμισθώνουν ελαφρά φορτηγά αποκλειστικά για την κάλυψη μεταφορικών αναγκών των εμπορικών εταιρειών ή βιομηχανιών (φορτηγά Ι.Χ.) και σε καμία περίπτωση για την μεταφορά για λογαριασμό τρίτων (φορτηγά Δ.Χ.).

Με αφορμή το επίμαχο νομοσχέδιο επαναλαμβάνει και πάλι ότι μια τέτοια απόφαση εκ μέρους της Κυβέρνησης θα έχει μόνο θετικά αποτελέσματα: μείωση του κόστους του τελικού προϊόντος, αύξηση της ανταγωνιστικότητας, μείωση των τιμών, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας (σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΣΤΕΕΑ υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας τουλάχιστον 1.000 θέσεων εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων με προοπτική αύξησής τους, καθώς θα διευρύνεται η ζήτηση της συγκεκριμένης υπηρεσίας).

“Και περιβαλλοντικό όμως ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρόταση αφού μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης: Έχει υπολογισθεί ότι η αντικατάσταση του 20% μόνο του γερασμένου και ρυπογόνου στόλου ελαφρών φορτηγών με οχήματα σύγχρονης τεχνολογίας θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 413.000 τόνους ετησίως”, υποστηρίζει ο σύνδεσμος. “Την ιδιαίτερη σημασία των παραπάνω παραμέτρων δεν μπορούμε να τις αγνοούμε – αντίθετα στις τρέχουσες οικονομικές συγκυρίες οφείλουμε να τις επιδιώξουμε προχωρώντας στις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές χωρίς φόβο για πιθανό πολιτικό κόστος”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024