Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςTursab: Ήρθε η ώρα για αποτελέσματα στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας

Tursab: Ήρθε η ώρα για αποτελέσματα στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας

Ο πρόεδρος της Ένωσης των Τουριστικών Πρακτόρων της Τουρκίας, Tursab, κ. Basaran Ulusoy χαιρέτησε την συμμετοχή της Τουρκίας στη διεθνή τουριστική έκθεση ‘Τουριστικό Πανόραμα’ αναφέροντας η Tursab ως ένωση λαμβάνει […]

Ο πρόεδρος της Ένωσης των Τουριστικών Πρακτόρων της Τουρκίας, Tursab<.>, κ. Basaran Ulusoy χαιρέτησε την συμμετοχή της Τουρκίας<...> στη διεθνή τουριστική έκθεση 'Τουριστικό Πανόραμα<.>' αναφέροντας η Tursab ως ένωση λαμβάνει μέρος σε πολλά τουριστικά γεγονότα και εκθέσεις με στόχο την διεύρυνση των τουριστικών δραστηριοτήτων της Τουρκίας και της Ελλάδας, όπως και της στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στο κλάδο του τουρισμού. Ο κ. Ulusoy, επίσης, ανέφερε ότι η Tursab με πολύ χαρά δέχθηκε την πρόταση του Ομίλου Καλοφωλιά για συμμετοχή στο Τουριστικό Πανόραμα.

Ο κ. Ulusoy παρουσιάζοντας την τουριστική κατάσταση της χώρας του ανέφερε ότι η Τουρκία τα τελευταία χρόνια, και μάλιστα μετά τα μέσα του 1980, έχει σημειώσει μια θεαματική ανάπτυξη στον τουριστικό κλάδο, καταφέρνοντας να προκαλέσει το διεθνές ενδιαφέρον. Ο αριθμός των αφίξεων στην Τουρκία έφθασε σε νέα ρεκόρ φθάνοντας τα 10.428.000 μέσα στο 2000, όταν το 1980 οι συνολικές αφίξεις ήταν μόνο 1.288.000. Αυτή η αύξηση είναι της τάξεως του 12% ετησίως. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Tursab η αύξηση στις διεθνείς αφίξεις το 2001 θα φθάσει το 20%, και ο νέος αριθμός ρεκόρ θα είναι 12,5 εκατ. τουρίστες για το 2001.

Τελειώνοντας το κ. Ulusoy ανέφερε ότι, η Ελλάδα και η Τουρκία είναι δύο κύριοι τουριστικοί προορισμοί όχι μόνο στη Μεσόγειο, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Η Ελλάδα έχει ξεκινήσει την τουριστική της ανάπτυξη πολλά χρόνια πριν την Τουρκία με αποτέλεσμα να έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία.

Σύμφωνα με τον κ. Ulusoy έχει έρθει, πλέον, η ώρα όπου οι συζητήσεις και οι διάφορες προτάσεις τουριστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών θα πρέπει να φέρουν ένα απτό αποτέλεσμα. Η Tursab πιστεύει ότι όλα τα μέλη της τουριστικής βιομηχανίας και των δύο χωρών θα πρέπει να καταβάλλουν όλες τις δυνατές προσπάθειες ώστε να προωθηθεί ο τουρισμός όχι μόνο μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και να αυξηθεί η προσέλευση τουριστών από τρίτες χώρες προς τους δύο προορισμούς. Στόχος θα πρέπει να είναι η προσπάθεια η θάλασσα του Αιγαίου να γίνει η Θάλασσα της Φιλίας και τη Ειρήνης, γεγονός που χωρίς αμφιβολία θα ωφελήσει και τις δύο χώρες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024