Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΕταιρίεςΠράσινος τουρισμός με τa Leading Hotels και το Sustainable Travel International
Η πρώτη οικο-πιστοποίηση απονεμήθηκε στο πολυτελές Hay-Adams Hotel στην Washington

Πράσινος τουρισμός με τa Leading Hotels και το Sustainable Travel International

Σχεδόν οκτώ μήνες αφότου ο οργανισμός STI (Sustainable Travel International) ανακοίνωσε τη θέσπιση του Luxury Eco Certification Standard (LECS), ένα Leading Hotel, το Hay-Adams στην Washington γίνεται το πρώτο ξενοδοχείο […]

Σχεδόν οκτώ μήνες αφότου ο οργανισμός STI (Sustainable Travel International) ανακοίνωσε τη θέσπιση του Luxury Eco Certification Standard (LECS)<...>, ένα Leading Hotel, το Hay-Adams στην Washington γίνεται το πρώτο ξενοδοχείο στον κόσμο που πέρασε από επιθεώρηση και έλαβε την πιστοποίηση.

Σχεδιασμένο να εκπαιδεύει, αλλά και να βοηθάει τα πολυτελή ξενοδοχεία να δημιουργήσουν και να πραγματοποιήσουν ένα πλαίσιο μέτρησης στην προσπάθεια προσέγγισης της υπευθυνότητας και βιωσιμότητας, το LECS είναι το πρώτο και μόνο εθελοντικό, παγκόσμιο πρόγραμμα πιστοποίησης στο είδος του. Εστιάζοντας σε τρεις άξονες (Aνθρωποι, Πλανήτης, Όφελος) η περιεκτική πιστοποίηση ευθυγραμμίζεται με την επικείμενη παγκόσμια πιστοποίηση μέσω του Tourism Stewardship Council (Συμβούλιο Διαχείρισης Τουρισμού).

Σε μια συνεχή προσπάθεια να ενθαρρύνουν τις πράσινες τακτικές και την κοινωνική ευθύνη στο portfolio των ξενοδοχείων – μελών τους, όλα διαφορετικής ιδιοκτησίας, τα Leading Hotels of the World έπαιξαν έναν σημαντικό ρόλο στο να προωθήσουν αυτή την πρωτοβουλία. Ξεκινώντας το 2007 με το πρώτο πρόγραμμα, το Leading Green το οποίο χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από τα Leading Hotels of the World και μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα αντισταθμίσματος του ισιοζυγίου του άνθρακα, το LECS είναι τώρα η δεύτερη προσπάθεια υποστήριξης του υπεύθυνου τουρισμού μέσα στη βιομηχανία της πολυτελούς φιλοξενίας.

Με τον βιώσιμο τουρισμό να βρίσκεται σε άνοδο και το ενδιαφέρον από πλευράς καταναλωτών, αλλά και επιχειρήσεων για πράσινα ξενοδοχεία να αυξάνει, τα Leading Hotels ηγούνται μιας νέας σύμπραξης μεταξύ του STI, του κορυφαίου παγκόσμιου, μη κερδοσκοπικού οργανισμού που προωθεί βιώσιμες λύσεις για την τουριστική βιομηχανία και τους καταναλωτές, και της Leading Quality Assurance (LQA), μιας κοινοπραξίας των Leading Hotels που ειδικεύεται στην πραγματοποίηση ελέγχων εξασφάλισης ποιότητας, αξιολογήσεων, αναλύσεων και εκπαίδευσης στη βιομηχανία πολυτελούς φιλοξενίας. Μαζί, δημιούργησαν ένα μοντέλο για το καινοτόμο πρόγραμμα, που ονομάστηκε “100 Steps to Sustainability” με τους τομείς της αξιολόγησης να σπάνε σε πέντε τμήματα: πολιτική και τεκμηρίωση, εξοικονόμηση ενέργειας, εξοικονόμηση νερού, ανακύκλωση και κοινότητα. Πέρα από τα προφανή περιβαλλοντικά οφέλη, στο σύνολό τους αυτοί οι πέντε τομείς θα επιφέρουν μακροπρόθεσμα μείωση στις λειτουργικές δαπάνες και θα αυξήσουν την καλή θέληση πελατών και προσωπικού.

Προκειμένου να αποκτήσουν την πιστοποίηση LECS, τα ξενοδοχεία πρέπει να περάσουν από μια προκαταρκτική επιθεώρηση που πραγματοποιείται από την LQA. Η διαδικασία για να λάβει ένα ξενοδοχείο την οικο-πιστοποίηση LECS είναι όλο προκλήσεις και απαιτεί μια σοβαρή δέσμευση από πλευράς του υποψηφίου ξενοδοχείου, και το Hay-Adams επέδειξε ένα υψηλό επίπεδο δέσμευσης από την πρώτη ημέρα. Πολλά ξενοδοχεία, μέλη των Leading Hotels έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους και είτε βρίσκονται στη διαδικασία αξιολόγησης ή στη φάση της επιθεώρησης από την LECS.

“Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που είμαστε το πρώτο ξενοδοχείο που έλαβε αυτήν την πιστοποίηση” δήλωσε ο Hans Bruland, γενικός διευθυντής του Hay-Adams που ανέθεσε στην Donna Pagano να επιθεωρεί την πρωτοβουλία και τις προσπάθειες εσωτερικά. “Μέχρι τώρα, δεν είχε υπάρξει ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο πρόγραμμα που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός πολυτελούς ξενοδοχείου πέντε αστέρων. Η LECS μας παρέχει την ευκαιρία να κάνουμε πραγματικές αλλαγές και να μειώσουμε όλοι σημαντικά το αποτύπωμα του άνθρακα, διατηρώντας όμως την εμπειρία των φιλοξενουμένών μας σε υψηλά επίπεδα”. Και συνεχίζει: “Το αποτέλεσμα που έχει επιφέρει αυτό το πρόγραμμα στο ξενοδοχείο είναι τεράστιο σε ότι αφορά την λειτουργία και την αποδοτικότητα. Αυτό που είναι ακόμη πιο ευχάριστο και μας ικανοποιεί ιδιαίτερα είναι όταν βλέπουμε το αποτέλεσμα της επένδυσής μας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα στα μέλη του προσωπικού μας, τα οποία έχουν αγκαλιάσει τις βιώσιμες πρακτικές και στην προσωπική τους ζωή”.

Ο Brian Τ. Mullis, πρόεδρος της Sustainable Travel International δήλωσε: “Στα τρία χρόνια συνεργασίας μας με τα Leading Hotels έχουμε παρατηρήσει σημαντικά βήματα σε ότι αφορά την κατανόηση και τη δέσμευση από πλευράς τους για τον υπεύθυνο τουρισμό. Αναπτύξαμε το LECS για να γεμίσουμε ένα κενό στην αγορά έπειτα από την ζήτηση των Leading Hotels of the World και της LQA. Είναι πολύ συναρπαστικό να βλέπεις την ένταξη του ξενοδοχείου Hay-Adams στα πιστοποιημένα με LECS ξενοδοχεία, και είμαι αληθινά βέβαιος ότι και άλλα ξενοδοχειακά brands θα ακολουθήσουν”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024