Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣΕΟΕΣ-ΣΕΠΟΣ-HATTA: Συσπείρωση δυνάμεων για το συνεδριακό κέντρο στο Ανατολικό

ΣΕΟΕΣ-ΣΕΠΟΣ-HATTA: Συσπείρωση δυνάμεων για το συνεδριακό κέντρο στο Ανατολικό

Σε συσπείρωση των δυνάμεων τους προχωράνε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Οργανωτών Εκθέσεων και Συνεδρίων (Σ.Ε.Ο.Ε.Σ.), ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (ΣΕΠΟΣ) και ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Ταξιδιωτικών και Τουριστικών […]

Σε συσπείρωση των δυνάμεων τους προχωράνε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Οργανωτών Εκθέσεων και Συνεδρίων (Σ.Ε.Ο.Ε.Σ.<.>), ο Σύνδεσμος Ελλήνων<...> Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (ΣΕΠΟΣ) και ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Γραφείων (HATTA) προκειμένου να δημιουργήσουν κοινοπραξία που θα διεκδικήσει την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Ελληνικού.

Αυτό ανακοινώθηκε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο ΣΕΟΕΣ<.> μετά από την έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του που είχε προηγηθεί λίγες ώρες νωρίτερα, εν όψει των σημαντικών εξελίξεων για την εκθεσιακή και συνεδριακή δραστηριότητα στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα ψήφισε η γενική συνέλευση:

Εγκρίθηκε πρόταση του προέδρου του Συνδέσμου κ. Τάσου Κούμανη, για την άμεση σύσταση Α.Ε. που θα έχει ως στόχο τη μίσθωση και εκμετάλλευση εκθεσιακών και συνεδριακών χώρων. Όπως ανέφερε ο κ. Κούμανης στην υπό σύσταση εταιρία που θα ξεκινήσει με κεφάλαιο 1 δισ. δραχμών έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή σημαντικός αριθμός μελών (23 και πλέον) και προβλέπεται ότι εντός των προσεχών ημερών θα αυξηθεί.

Έγινε κατ' αρχήν αποδεκτή πρόταση συνεργασίας με την HATTA και τον ΣΕΠΟΣ για τη δημιουργία κοινοπραξίας που θα διεκδικήσει την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Ελληνικού. Η πρόταση αυτή προήλθε με πρωτοβουλία του προέδρου του HATTA, κ. Γιάννη Ευαγγέλου και όπως παρατήρησε ο κ. Κούμανης είναι μία ενέργεια που σπάνια παρατηρείται και αποτελεί ισχυρό όπλο για την επίτευξη των στόχων.

Εξουσιοδοτήθηκε ο πρόεδρος κ. Κούμανης για τις απαιτούμενες συνεννοήσεις ως προς την υλοποίηση της προαναφερθείσας συνεργασίας, αλλά και την πραγματοποίηση επαφών με επιχειρηματίες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στο υπό δημιουργία σχήμα ως χρηματοδότες.

Μέσα στους στόχους του ΣΕΟΕΣ είναι και η ευρύτερη συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία και την HELEXPO-ΔΕΘ, για τη χάραξη πλέον μιας εκθεσιακής και συνεδριακής πολιτικής, για να προκύψουν για την εθνική οικονομία σημαντικά οφέλη και να αξιοποιηθούν διεθνώς οι δυνατότητες των Ελλήνων οργανωτών.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΟΕΣ κ. Τάσος Κούμανης η δημιουργία αυτού του φορέα δεν πρόκειται να αποδυναμώσει τον Εθνικό φορέα Εκθέσεων και Συνεδρίων. Τα μέλη του ΣΕΟΕΣ δεν σκοπεύουν να αυξήσουν το αριθμό των εκθέσεων τους. Διαθέτουν την τεχνογνωσία και τις ικανότητες να διοργανώνουν ήδη τις πιο κερδοφόρες κλαδικές εκθέσεις και με τη συνένωση των δυνάμεών τους και σε συνεργασία και με τους άλλους φορείς το νέο εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο που η κυβέρνηση θέλει να δημιουργηθεί στα κτίρια του πρώην Ανατολικού Αεροδρομίου, μπορεί να είναι βιώσιμο και κερδοφόρο, παρατήρησε ο κ. Κούμανης.

Ο κ. Κούμανης δεν παρέλειψε να τονίσει ότι ο ΣΕΟΕΣ από το 1998 είχε προτείνει τη δημιουργία του Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου της Αθήνας στις εγκαταστάσεις του Ανατολικού Αεροδρομίου και την πατρότητα αυτής της πρότασης δεν μπορεί κανείς να της αμφισβητήσει. Τόνισε δε κατηγορηματικά ότι σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα ενός τέτοιου κέντρου με μόνο συνεδριακούς χώρους και προκάλεσε όποιον έχει αντίθετη άποψη να προσκομίσει τα σχετικά στοιχεία που να αποδεικνύουν το αντίθετο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΣΕΟΕΣ το ύψος της επένδυσης για το Ανατολικό θα πρέπει να κυμανθεί τουλάχιστον γύρω στα 5 δισ. δραχμές. Ήδη ο Σύνδεσμος βρίσκεται σε επαφές με σημαντικούς υποψήφιους επενδυτές που θέλουν να μετέχουν στην υπό ίδρυση Α.Ε. για την εκμετάλλευση του Συνεδριακού και Εκθεσιακού Κέντρου Αθηνών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024