Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούΣυνέδριο με θέμα τον πολιτισμό και τον τουρισμό
Στη Βουλή των Ελλήνων, από 4 έως 6 Ιουνίου

Συνέδριο με θέμα τον πολιτισμό και τον τουρισμό

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κα Μάγια Τσόκλη, εισηγήτρια του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Τουρισμού και κα Πέμη Ζούνη, εισηγήτρια του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Πολιτισμού διοργανώνουν από κοινού –υπό την αιγίδα του […]

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κα Μάγια Τσόκλη, εισηγήτρια του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Τουρισμού και κα Πέμη Ζούνη,<...> εισηγήτρια του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Πολιτισμού διοργανώνουν από κοινού –υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού– στις 4-6 Ιουνίου 2010 στη Βουλή των Ελλήνων (Αίθουσα Γερουσίας) συνέδριο με θέμα “Πολιτισμός και Τουρισμός : Μία νέα προσέγγιση”.

Με αφορμή την πρόσφατη σύζευξη πολιτισμού και τουρισμού σε ένα υπουργείο, κεντρικός σκοπός του συνεδρίου είναι να γίνει κατανοητό και σαφές ότι η σύμπλευση του πολιτισμού με τον τουρισμό δεν είναι προϊόν αυθαίρετης πολιτικής απόφασης. Αποτελεί, αντίθετα, μία κίνηση στρατηγικού χαρακτήρα που επιδιώκει να δώσει μια ουσιαστική απάντηση σε σύγχρονες ανάγκες και τάσεις.

Πρώτα απ`όλα υπαγορεύεται από την ίδια την επέκταση της έννοιας του “τι είναι πολιτισμός” σε ένα πλήθος αντικειμένων που στο παρελθόν φάνταζαν απίθανα.

Σε ό,τι αφορά στον τουρισμό, η οικονομική ύφεση και η γενικότερη κρίση αξιών που ξεκίνησε στα τέλη του 20ού αιώνα και βλέπουμε να γιγαντώνεται σήμερα, έχει δημιουργήσει μια νέα γενιά ταξιδιωτών που επιθυμούν να βιώσουν στις διακοπές τους μια εμπειρία πιο ουσιαστική από το μαύρισμα στη παραλία. Επιθυμούν να εμβαθύνουν στον πολιτισμό του κάθε προορισμού, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να έρθουν σε επαφή με τη φύση, να επιστρέψουν σοφότεροι.

Έχοντας, λοιπόν, ως πυξίδα την ιδέα ότι πολιτισμός δεν είναι μόνο τα μνημεία αλλά και ότι τουρισμός δεν σημαίνει μόνο αναψυχή, προτείνουμε μία νέα προσέγγιση της σχέσης μεταξύ των δύο αυτών χώρων. Μία προσέγγιση που θα αναδεικνύει την θεωρητική, την πολιτική, την στρατηγική και την οικονομική διάσταση των συνεργιών που μπορούν να αναπτυχθούν. Στο πλαίσιο αυτό πρόκειται να συζητηθούν οι παρακάτω θεματικές ενότητες:

  • Η αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς
  • Η σύγχρονη δημιουργία ως προστιθέμενη αξία
  • Η πολιτική και οικονομική διάσταση του πολιτισμού
  • Πολιτιστικός τουρισμός και προβολή

Σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, του πολιτισμού, του τουρισμού και του επιχειρηματικού κόσμου έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν ως εισηγητές.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024