Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ Έδεσσα πόλος ανάπτυξης του τουρισμού στην ενδοχώρα

Η Έδεσσα πόλος ανάπτυξης του τουρισμού στην ενδοχώρα

Εκδήλωση με θέμα ‘Τουρισμός και Ανάπτυξη στην Ενδοχώρα – Εναλλακτικές μορφές στην Έδεσσα και την ορεινή Πέλλα’ πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Μαΐου, στην Έδεσσα, στην αίθουσα ‘Μέγας […]

Εκδήλωση με θέμα 'Τουρισμός και Ανάπτυξη στην Ενδοχώρα – Εναλλακτικές μορφές στην Έδεσσα και την ορεινή Πέλλα' πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις<...> 18 και 19 Μαΐου, στην Έδεσσα<.>, στην αίθουσα 'Μέγας Αλέξανδρος'.

Ήδη θετική απάντηση, στην σχετική πρόσκληση των διοργανωτών, έδωσαν ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γεώργιος Πασχαλίδης, η Επίτροπος της ΕΕ κ. Άννα Διαμαντοπούλου, και ο γ.γ. του ΕΟΤ κ. Ευγένιος Γιαννακόπουλος που αναμένεται να παρουσιάσουν θέματα γύρω από τις προοπτικές ανάπτυξης του τουρισμού στην ενδοχώρα και την αναγκαιότητα δημιουργίας καταλλήλων υποδομών καθώς και να απαντήσουν σε ερωτήματα που αφορούν στη χάραξη πολιτικής ανάπτυξης μορφών τουρισμού απαλλαγμένων από το ελλαδικό σύμπλεγμα ήλιος – θάλασσα – κλασική αρχαιότητα.

Κύριο άξονα των εισηγήσεων της διημερίδας αποτελούν παρουσιάσεις θεμάτων γύρω από εναλλακτικές μορφές τουρισμού και οργανωμένες δραστηριότητες με έμφαση στα διεθνώς εφαρμοσμένα μοντέλα και πρότυπα, στις προοπτικές τοπικής ανάπτυξης, στις έρευνες γύρω από τις τάσεις της τουριστικής αγοράς καθώς και στο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Δήμο Εδέσσης και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης με την παράλληλη υποστήριξη του ΕΟΤ, ενώ σύμφωνα με τις απόψεις των διοργανωτών αποτελεί την συνισταμένη των προσπαθειών που γίνονται τα τελευταία χρόνια ώστε η περιοχή να αποτελέσει πόλο ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού υψηλού ποιοτικού επιπέδου.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Έδεσσας κ. Ιωάννης Σόντρας 'η ανάπτυξη του Τουρισμού στην περιοχή μας αποτελεί εφαλτήριο των προσδοκιών για τη συνολική ανάπτυξη του τόπου μας. Αποτελεί ευθύνη μας, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν σε διαδικασίες ανάπτυξης τον τόπο, μέσα από την αφομοίωση των εμπειριών των ειδικών και την αξιοποίηση των ιδεών, όλων μας. Η εκδήλωση για τον τουρισμό που διοργανώνει ο δήμος Έδεσσας αποτελεί απόσταγμα των προσπαθειών που γίνονται τα τελευταία χρόνια ώστε η περιοχή μας να αποτελέσει πόλο και υπόδειγμα δραστηριοτήτων γύρω από εναλλακτικές μορφές τουρισμού με υψηλή διεθνή ανταγωνιστικότητα και προστιθέμενη αξία'.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024