Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Γαστρονομικός τουρισμός

Από το φάβα της γριάς στη φάβα παγωτό

Θοδωρής Κουμέλης - 03 Ιούνιος 2010, 00:00

Με πρωτοβουλία του Ομίλου Ηλιότοπος, με συνδιοργανωτή την Κοινότητα Οίας και με τη συνεργασία του εστιατορίου “Σελήνη” οργανώνεται<...>

το Σάββατο, 19 Ιουνίου 2010, στις 18:30, στο Δημοτικό Σχολείο Φοινικιάς, Οίας Σαντορίνης γαστρονομική εκδήλωση με τίτλο “Από το φάβα της γριάς στη φάβα παγωτό - Η ευρηματικότητα, μέσο διαμόρφωσης ενός γαστρονομικού προορισμού”.

Η Σαντορίνη είναι πλέον γενικά αποδεκτό ότι ξεχωρίζει για τη γαστρονομία της. Είναι ένας διεθνώς καταξιωμένος γαστρονομικός προορισμός, που συνδυάζει την καλή παραδοσιακή κουζίνα, με ένα ρεύμα εκσυγχρονισμού της σαντορινιάς και της ελληνικής κουζίνας βασισμένο στα τοπικά προϊόντα (τοματάκι, φάβα, άσπρη μελιτζάνα κ.λπ.). Το διάσημο, ποιοτικό σαντορινιό κρασί συντελεί ουσιαστικά στη διαμόρφωση του μοναδικού προορισμού στην Ελλάδα, ολοκληρωμένης γαστρονομικής πρότασης. Στο πλαίσιο αυτό και με τη σκέψη στραμμένη στην επόμενη μέρα, δηλαδή στην παραπέρα καταξίωση της Σαντορίνης ως γαστρονομικού προορισμού και στη διατήρηση και ενίσχυση του ρεύματος εκσυγχρονισμού, που σήμερα προσελκύει τα φώτα της δημοσιότητας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, διοργανώνεται στις 19-20 Ιουνίου 2010, η γαστρονομική εκδήλωση: “Από τη φάβα της γριάς στη φάβα παγωτό - Η ευρηματικότητα, μέσο διαμόρφωσης ενός γαστρονομικού προορισμού”.

Στην εκδήλωση θα καταθέσουν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους, ειδικοί σε θέματα ανάπτυξης και προβολής γαστρονομικών προορισμών και θα επιδιωχθεί η ευρύτερη συμμετοχή κοινού, ιδιαίτερα γυναικών, οι οποίες είναι ο “θησαυρός” πολιτισμού και παράδοσης των τοπικών κοινωνιών.

Το κύριο μέρος της εκδήλωσης θα διεξαχθεί το Σάββατο, 19/6/2010 και ώρα 18.30, στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Φοινικιάς Σαντορίνης και περιλαμβάνει: ομιλίες, συζητήσεις, διαγωνισμό τηγανίσματος τοματοκεφτέδων από τις γυναίκες της Σαντορίνης, Μαγείρεμα φάβας με παραδοσιακό τρόπο (όπως στα πανηγύρια) και γευστική δοκιμή φάβας παρασκευασμένης με εξελιγμένη συνταγή.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top