Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εντονότερο το ενδιαφέρον για ταξίδια κινήτρων

Συμμετοχή του Athens Convention Bureau στην IMEX 2010

Βίκυ Καραντζαβέλου - 03 Ιούνιος 2010, 00:00

Με επιτυχία και με ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και αισιόδοξα μηνύματα για τη θέση της Αθήνας στη διεθνή συνεδριακή αγορά, ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Athens Convention Bureau (ACB) στη Διεθνή Έκθεση Συνεδριακού Τουρισμού IMEX 2010, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 25-27 Μαΐου 2010 στην Φρανκφούρτη...

Με επιτυχία και με ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και αισιόδοξα μηνύματα για τη θέση της Αθήνας στη διεθνή συνεδριακή αγορά, ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του<...>

Athens Convention Bureau (ACB) στη Διεθνή Έκθεση Συνεδριακού Τουρισμού IMEX 2010, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 25-27 Μαΐου 2010 στην Φρανκφούρτη.

Η δυναμική παρουσία του ACB στην ΙΜΕΧ, μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις της συνεδριακής αγοράς παγκοσμίως, εντάσσεται στους βασικούς άξονες της στρατηγικής του δημάρχου Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη για την εδραίωση της Αθήνας μεταξύ των κορυφαίων διεθνών συνεδριακών προορισμών.

Ειδικότερα, τα στελέχη του ACB, με επικεφαλής την δρ. Κατερίνα Κατσαμπέ, δημοτική σύμβουλο του Δήμου Αθηναίων και πρόεδρο της ΕΤΟΑΑ, πραγματοποίησαν περισσότερες από 70 προγραμματισμένες και έκτακτες συναντήσεις με hosted buyers και εμπορικούς επισκέπτες, εκπροσώπους διεθνών Associations, Οργανωτών Συνεδρίων, εταιρειών οργάνωσης εταιρικών συναντήσεων και ταξιδιών κινήτρων από περισσότερες από 35 χώρες στην Ευρώπη, στην Αμερική, στην Ασία και στην Αυστραλία. Ο αριθμός των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν από το ACB στη φετινή IMEX ήταν αυξημένος κατά περίπου 30% σε σύγκριση με την IMEX 2009. 

Στην πλειονότητά τους, οι επισκέπτες στο περίπτερο της Αθήνας, είτε προγραμματίζουν κάποια εκδήλωση στην Αθήνα εντός των επομένων ετών, είτε σχεδιάζουν να συμπεριλάβουν την πόλη μεταξύ των προορισμών που θα αξιολογήσουν για διοργανώσεις τους, το επόμενο διάστημα. 

Εντονότερο από κάθε άλλη χρονιά ήταν φέτος και το ενδιαφέρον για ταξίδια κινήτρων (incentives), μία αγορά στην οποία η Αθήνα εκτιμάται ότι έχει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης. 

Βασικό συμπέρασμα από όλες τις συναντήσεις και τις επαφές που έγιναν από τα στελέχη του ACB στο πλαίσιο της IMEX 2010, είναι ότι το ενδιαφέρον για την Αθήνα ως προορισμού οργάνωσης συνεδρίων, εταιρικών συναντήσεων και ταξιδιών κινήτρων παραμένει ιδιαίτερα ικανοποιητικό, παρά την αρνητική δημοσιότητα που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα που μπορεί να επιδεινώσει τη θέση της Αθήνας στη διεθνή τουριστική και συνεδριακή αγορά. 

Παράλληλα, τα στελέχη του ACB συμμετείχαν σε σειρά σημαντικών εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν από διεθνείς φορείς στο πλαίσιο της έκθεσης. Μεταξύ αυτών:

  • η επίσημη παρουσίαση της πρώτης φάσης της Διεθνούς Μελέτης “Convention 2020”, στην  οποία το ACB είναι εκ των βασικών υποστηρικτών, με αντικείμενο τις συνθήκες και τα χαρακτηριστικά της αγοράς συνεδρίων και συναντήσεων κατά την επόμενη δεκαετία
  • η παρουσίαση του ACB σε Educational Session του Destination Marketing Association International (DMAI), με θέμα “Η σύσταση και λειτουργία CVB’s- Επιτυχημένες πρακτικές”. Η περίπτωση του ACB ήταν μεταξύ των τριών παραδειγμάτων νεοσύστατων φορέων με επιτυχημένη πορεία που εξετάστηκαν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.


Η φετινή IMEX προσέλκυσε συνολικά περίπου 3.800 hosted buyers και 9.000 επισκέπτες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top