Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΣτις Σέρρες ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού
Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Στις Σέρρες ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού

Την επίσημη έναρξη του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Γαστρονομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που διοργανώνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και η Νομαρχία Σερρών, κήρυξε την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010 ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικητιάδης…

Την επίσημη έναρξη του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Γαστρονομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που διοργανώνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και η Νομαρχία Σερρών<...>, κήρυξε την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010 ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικητιάδης.

Πριν την τελετή έναρξης του Φεστιβάλ Γαστρονομίας ο κ. Νικητιάδης επισκέφτηκε το Επιμελητήριο, όπου παρακάθισε σε συνεδρίαση με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για να συζητηθούν θέματα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Αμέσως μετά ο κ. Νικητιάδης επισκέφθηκε τη Νομαρχία Σερρών για να παραβρεθεί σε κοινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβούλιου με τους δημάρχους της περιοχής και εκπρόσωπους διαφόρων φορέων του νομού. Εκεί είχε συνάντηση με το νομάρχη, όλους τους δημάρχους, τα μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου και πολλούς εκπροσώπους διαφόρων φορέων του νομού. Στη συνεδρίαση αυτή ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού είχε την ευκαιρία να συζητήσει για περισσότερο από δύο ώρες με το νομάρχη, τους δημάρχους και όλους τους άλλους παριστάμενους, ενημερώνοντας τους για τις θέσεις της Κυβέρνησης σε σχέση με τα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου. Ακολούθησε συνέντευξη Τύπου του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικητιάδη σε όλα τα ΜΜΕ του νομού Σερρών.

Ακολούθως ο κ. Νικητιάδης επισκέφθηκε το αυτοκινητοδρόμιο Σερρών όπου τον υποδέχθηκαν ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο υφυπουργός ενημερώθηκε για τις προοπτικές που υπάρχουν από την τουριστική αξιοποίηση του αυτοκινητοδρομίου μέσω του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Στις 8.30 το βράδυ ο κ. Νικητιάδης κήρυξε την έναρξη του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Γαστρονομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ο κ. Νικητιάδης κήρυξε την έναρξη του Φεστιβάλ Γαστρονομίας κάνοντας αναφορά στην σημαντικότητα της γαστρονομίας για τον τουρισμό και κατέληξε λέγοντας: “Κηρύσσω την έναρξη του Φεστιβάλ Γαστρονομίας και σας καλώ όλους και όλες να σηκώσετε τα πιρούνια σας και να ορμήσετε στα υπέροχα εδέσματα. Τέτοιες εκδηλώσεις είναι εξαιρετική ευκαιρία για την ανάπτυξη του Τουρισμού μας και να γνωρίζετε ότι ο υπουργός κ. Γερουλάνος και η Κυβέρνηση θα βρισκόμαστε πάντοτε στο πλευρό σας”.

Αργότερα, και παρά το προχωρημένο της ώρας, ο υφυπουργός εκδήλωσε την επιθυμία να επισκεφτεί το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα για να δει από κοντά το μεγάλο ακίνητο ιδιοκτησίας της ΕΤΑ, το οποίο παραμένει μερικώς αναξιοποίητο και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την εικόνα που εμφανίζουν οι πύλες εισόδου της χώρας. Ο κ. Νικητιάδης επισήμανε ότι πολύ σύντομα η διοίκηση της ΕΤΑ θα προχωρήσει στην διαδικασία μίσθωσης του ακινήτου και απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων ο Υφυπουργός ανέφερε ότι είναι ζήτημα ημερών η ανάληψη διαχείρισης από τη νέα διοίκηση της ΕΤΑ και η άμεση εκμετάλλευση του ακινήτου.

Η επίσκεψη του υφυπουργού στο νομό Σερρών ολοκληρώθηκε τις μεταμεσονύκτιες ώρες με την ξενάγηση στο χωριό Aγκιστρο και τις ιαματικές πηγές του που όπως επισήμανε ο κ. Νικητιάδης αποτελούν πρώτης τάξεως προορισμό για εναλλακτικό τουρισμό.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024