Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αντιδρά το Δ.Σ. του 'Ελευθέριος Βενιζέλος' στις καταγγελίες της ΟΣΥΠΑ

Βίκυ Καραντζαβέλου - 11 Μάιος 2001, 00:00

Η διοίκηση του αεροδρομίου 'Ελευθέριος Βενιζέλος<.>' αντιδρά στις καταγγελίες της Ομοσπονδίας<...>

Συλλόγων Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας απαντώντας ότι τα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των πτήσεων στο νέο διεθνές αεροδρόμιο είναι ικανοποιητικοί και σε φυσιολογικά επίπεδα.

Η ΟΣΥΠΑ σε ανακοίνωσή της είχε υποστηρίξει ότι ο αερολιμένας του Ελληνικού θα εξυπηρετούσε με το παλιό σύστημα εναέριας κυκλοφορίας 32 πτήσεις την ώρα, και το νέο αεροδρόμιο εξυπηρετεί μόνο 26, ενώ σε πλήρη ανάπτυξη το σύστημα μπορεί να εξυπηρετήσει 64 πτήσεις και κατέληγε ότι "Από τις 28 Μαρτίου έως τις 17 Απριλίου στα Σπάτα έγιναν 9.450 πτήσεις, έναντι 11.500 το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους από το Ελληνικό. Έγιναν δηλαδή 2.050 πτήσεις λιγότερες, διακινήθηκαν 400.000 επιβάτες λιγότεροι. Όχι μόνο δεν πρέπει να πούμε μπράβο σε όσους κομπάζουν για το έργο, αλλά πρέπει να αποδοθούν ευθύνες για την αποικιοκρατική σύμβαση που υπέγραψαν".

Όμως η διοίκηση του Αεροδρομίου έχει διαφορετική εικόνα για την πορεία της αεροπορικής κίνησης και εξυπηρέτησης. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι "Η κίνηση του νέου αεροδρομίου βρίσκεται απόλυτα εντός του πλαισίου πρόβλεψης των κινήσεων αεροσκαφών και επιβατών, που χρησιμοποιήθηκε στο επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας του αεροδρομίου, όπως αυτό υποβλήθηκε και εγκρίθηκε από τις τράπεζες που δανειοδότησαν το έργο.

Συγκρίνοντας λοιπόν τα στοιχεία με εκείνα του αεροδρομίου του Ελληνικού και εξαιρώντας τις πτήσεις γενικής αεροπορίας και από τα δύο αεροδρόμια, προκύπτει ότι κατά τον Απρίλιο του 2000 πραγματοποιήθηκαν στο αεροδρόμιο του Ελληνικού 14.223 πτήσεις, ενώ στο νέο αεροδρόμιο κατά την αντίστοιχη περίοδο το 2001 πραγματοποιήθηκαν 14.039 πτήσεις, δηλαδή μία μείωση της τάξεως του 1%.
Όσον αφορά στην επιβατική κίνηση, τον Απρίλιο του 2001 μετακινήθηκαν 1.110.000 επιβάτες, αριθμός κατά μόλις 34.000 επιβάτες μικρότερος από τον Απρίλιο του 2000, μία μείωση δηλαδή της τάξεως του 3%.

Οι αριθμοί αυτοί είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικοί και φυσιολογικοί για την έναρξη οποιουδήποτε νέου αεροδρομίου, δεδομένου ότι υπάρχουν πάντα ακυρώσεις πτήσεων και μειώσεις δρομολογίων κατά τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας. Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί ότι πραγματοποιήθηκαν επιπλέον 188 ακυρώσεις κατά τη γενική πανελλαδική απεργία στις 26 Απριλίου".

Στην ανακοίνωσή της η διοίκηση του αεροδρομίου των Σπάτων σημειώνει ακόμα ότι το Ελληνικό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, διέθετε 75 θέσεις στάθμευσης αεροσκαφών, ενώ ο νέος αερολιμένας διαθέτει σήμερα 81 θέσεις, με δυνατότητες επέκτασής τους. Καταλήγοντας, επισημαίνει ότι "ο νέος αερολιμένας είναι μία ελληνική εταιρεία, στην οποία το ελληνικό κράτος μετέχει με ποσοστό 55% και στην οποία το 95% των εργαζομένων είναι Έλληνες".

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top