Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΛοιπές μορφέςΗ Σαουδική Αραβία επενδύει στον ιστορικό και πολιτιστικό τουρισμό
Ειδικός προσκεκλημένος - ομιλητής η Βαρβάρα Αυδή

Η Σαουδική Αραβία επενδύει στον ιστορικό και πολιτιστικό τουρισμό

Σε πρόσφατο συνέδριο που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας για τον Πολιτιστικό Τουρισμό, συμμετείχε ως ειδικός προσκεκλημένος ομιλητής η Βαρβάρα Αυδή, ιδρυτής των Ελληνικών Ιστορικών Ξενοδοχείων και […]

Σε πρόσφατο συνέδριο που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας για τον Πολιτιστικό Τουρισμό, συμμετείχε ως ειδικός<...> προσκεκλημένος ομιλητής η Βαρβάρα Αυδή, ιδρυτής των Ελληνικών Ιστορικών Ξενοδοχείων και γενικός γραμματέας των Ιστορικών Ξενοδοχείων της Ευρώπης.

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Μαΐου στο Ριάντ με τη συμμετοχή άλλων δύο ομιλητών από την Ευρώπη: εκπρόσωπος των ξενοδοχείων Estancias di Espagnia από την Ισπανία και των Pousadas από την Πορτογαλία. Το πάνελ προέδρευε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας του Ριάντ, και ο γενικός γραμματέας Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας.

Κεντρικό θέμα της ομιλίας της κας Αυδή ήταν η βιωσιμότητα των ιστορικών ξενοδοχείων, καθώς και η σημαντική προσφορά τους στην προβολή του πολιτισμού της κάθε χώρας και συγκεκριμένα της κάθε περιοχής όπου βρίσκονται, μέσα από τον τουρισμό. Προβλήθηκαν φωτογραφίες από τα ελληνικά ιστορικά ξενοδοχεία και έγινε εκτεταμένη ανάλυση ενός συγκεκριμένου παραδείγματος ανάπλασης ιστορικού οικισμού σε ξενοδοχείο: το νέου ξενοδοχείο της αλυσίδας στην Κρήτη, τα “Καψαλιανά” στο Αρκάδι.

Κλείνοντας την ομιλία, η κα Αυδή έκανε πρόταση δημιουργίας των ιστορικών ξενοδοχείων του Ισλάμ, πρόταση την οποία υποδέχθηκε ο κόσμος του συνεδρίου με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και ήδη ανακοινώθηκε από τη Γραμματεία Τουρισμού της ΣΑ η πρόθεση υιοθέτησης της πρότασης και η άμεση συνεργασία με τα Ιστορικά Ξενοδοχεία της Ευρώπης και την Ελλάδα για τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Σημαντικό γεγονός αποτελεί ότι σε μια χώρα όπου η τεχνολογία και το design επικρατεί, η ηγεσία συνειδητοποίησε την καίρια σημασία που έχουν οι περιοχές με ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, και πώς ο τουρισμός μπορεί να ενισχύσει την αναμόρφωση και τη διατήρηση αυτών των περιοχών με τη μετατροπή κτισμάτων σε ιστορικά ξενοδοχεία.

Η διάρκεια του συνεδρίου ήταν 3 ημέρες, προσήλθαν σημαντικές προσωπικότητες ακαδημαϊκών και επιχειρηματιών από όλο τον κόσμο, ενώ καλύφθηκε από το βρετανικό BBC και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η κα Αυδή, κατά την παραμονή της στη ΣΑ, έδωσε τηλεοπτική συνέντευξη στο 2ο Κανάλι της κρατικής τηλεόρασης, στο ραδιόφωνο, καθώς και στην εφημερίδα Arab News, ενώ έκανε επαφές με μέλη της Κυβέρνησης για ανάπτυξη της συνεργασίας και μεταφορά τεχνογνωσίας δημιουργίας Ιστορικών Ξενοδοχείων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024