Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας

Με ανειδίκευτο προσωπικό λειτουργούν οι ελληνικές λουτροπόλεις

Τατιάνα Ρόκου - 24 June 2010, 00:00

Την εφαρμογή του νόμου Πετραλιά του 2006, προκειμένου να αναπτυχθούν οι ελληνικές λουτροπόλεις και να προβληθεί ο θεραπευτικός τουρισμός, ζητά με επιστολή του προς<...>

τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Γιώργο Νικητιάδη, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο σύλλογος ενημερώνει επίσης τον κ. Νικητιάδη για τη δράση του και τις ενέργειες που πραγματοποιεί, ενώ αναφέρει ότι η μη εφαρμογή του νόμου έχει οδηγήσει σε απαξία τις ελληνικές λουτροπόλεις, αφού πολλές από αυτές αντιμετωπίζουν οξύτατο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού, εξειδικευμένου και μη, και δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες λειτουργίας όλο το χρόνο.

Μεταξύ άλλων, ο σύλλογος υποστηρίζει στην επιστολή του ότι έχει διαπιστωθεί πως λουτροπόλεις που διατείνονται ότι διαθέτουν ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, αυτό είναι στις περισσότερες περιπτώσεις ανειδίκευτο. Για το λόγο αυτό, ζητά από τον υφυπουργό να θέσει αυστηρούς όρους λειτουργίας των εγκαταστάσεων, δεδομένου ότι κάθε λουτρόπολη, εκτός από το θεραπευτικό τουρισμό που προσφέρει, αποτελεί - όπως υποστηρίζει - κι ένα νοσοκομείο για την περιοχή στην οποία εδρεύει.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top