Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ενωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής

Συνεργασία της Ενωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής με φορείς κινηματογραφιστών

Τατιάνα Ρόκου - 28 Ιούνιος 2010, 00:00

Το Hellenic Film Commission έχει θέσει τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για τη διευκόλυνση της οπτικοακουστικής παραγωγής στην Ελλάδα<...>

ως βασική προτεραιότητά του. Ο απώτερος σκοπός του Hellenic Film Commission είναι η προβολή της Ελλάδας ως ενός ιδανικού τόπου για τη πραγματοποίηση κινηματογραφικών και οπτικοακουστικών παραγωγών. Το Hellenic Film Commission προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τις τοπικές επαγγελματικές κοινότητες και τις τοπικές αρχές προκειμένου να διευκολύνουν την προσέγγιση κινηματογραφικών παραγωγών από όλο τον κόσμο.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, εκπροσωπώντας και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις για την παροχή διευκολύνσεων στα γυρίσματα κινηματογραφικών ταινιών, τηλεοπτικών προγραμμάτων ή διαφημιστικών. Σε συνεργασία με το Hellenic Film Commission, η Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής επικοινώνησε με θεσμικούς φορείς των κινηματογραφιστών όπως ο Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Έργων (Σ.Α.Π.Ο.Ε.) και η Ένωση Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (ΠΑ.Κ.Τ) και πρότεινε τη φιλοξενία μελών της κινηματογραφικής κοινότητας σε ξενοδοχειακές μονάδες της Χαλκιδικής. Ο διάλογος μεταξύ μελών της κινηματογραφικής κοινότητας και εκπροσώπων των  τοπικών κοινωνιών αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην εύρυθμη συνεργασία των συμμετεχόντων στην κινηματογραφική παραγωγή.

Τα γυρίσματα κινηματογραφικών ταινιών σε μία περιοχή συμβάλλουν θετικά στην προσέλκυση τουριστών και επισκεπτών, καθώς πολλές περιοχές αναπτύχθηκαν τουριστικά μετά από γυρίσματα ταινιών. Η πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής αναμένεται να έχει μακροπρόθεσμα σημαντικά οφέλη για την κινηματογραφική παραγωγή, αλλά και για την προβολή της Χαλκιδικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top