Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εναλλακτικός χώρος τουρισμού

Πάρκο 2010: Μονοπάτια της Μουσικής και της Φύσης

Τατιάνα Ρόκου - 30 Ιούνιος 2010, 00:00

Το Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Πάρκο Πάρου Aι - Γιάννης Δέτης, είναι μία πανέμορφη χερσόνησος 800 στρεμμάτων στον κόλπο της Νάουσας<...>

στην Πάρο, με ιστορία και διαχρονικό πολιτισμό. Από  το 2009 το Πάρκο Πάρου λειτουργεί  ως σύγχρονος εναλλακτικός χώρος τουρισμού, συνδυάζοντας την αναψυχή της  παραλίας, με τον πολιτισμό, την οικολογία και την άθληση. 

Φθάνοντας  στο Πάρκο, στο τέλος του δρόμου προς τις Κολυμπήθρες, συναντάς τα καρνάγια, το Μοναστήρι του Aϊ - Γιάννη Δέτη, την οργανωμένη παραλία του Καθολικού με Καφέ-Μπαρ παριανών προϊόντων καθώς και το υπέροχο υπαίθριο θέατρο 700 θέσεων  κτισμένο στα βράχια και τον ημι-υπαίθριο εκθεσιακό χώρο, όπου φιλοξενούνται μουσικές εκδηλώσεις, εκθέσεις, διαλέξεις , προβολές . Στο Πάρκο φθάνεις και με καϊκι με τακτικά δρομολόγια από το λιμάνι της Νάουσας. 

Οι πολλές κοντινές και μακρινές αμμώδεις παραλίες του Πάρκου, οι μικροί όρμοι και οι σπηλιές, αλλά και ο Φάρος στον Κάβο - Κόρακα και οι εγκαταστάσεις των Ρώσων στα Ορλωφικά, προσεγγίζονται μέσα από μονοπάτια κατάλληλα για κάθε ηλικία. Το δίκτυο μονοπατιών μήκους 7 χλμ., με τρεις βασικές διαδρομές, σήμανση και χάρτη, επιτρέπει την προσέγγιση και της ενδοχώρας του Πάρκου,  μιας περιοχής προστασίας της κυκλαδίτικης φύσης, χωρίς βόσκηση, αυτοκίνητα  και κυνήγι, με  μαγευτικές θέες στο Αιγαίο, στα γύρω νησιά και την κατάλευκη Νάουσα.

Το ‘Φεστιβάλ του Πάρκου 2010΄ ξεκινά με τον ‘Παριανό Ιούνιο’ με εκδηλώσεις οικολογίας και πολιτισμού από τους Παριανούς συλλόγους, και δύο ημέρες γιορτής στο Πάρκο, στις 5 Ιουνίου Ημέρα του Περιβάλλοντος και στις 21 Ιουνίου την Ευρωπαϊκή Μέρα Μουσικής. Ακολουθεί ο ‘Κλασσικός Ιούλιος΄ με διεθνούς φήμης καλλιτέχνες στην κλασική κιθάρα, το μπαντονεόν, το πιάνο και τη χορωδιακή μουσική  και κλείνει με τον ΄Μεσογειακό Αύγουστο’ με ζωντανούς ήχους του σήμερα και μελωδίες της Μεσογείου. 
Το Πάρκο Πάρου ανήκει στον Δήμο Πάρου και διοικείται από  Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top