Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑρχαιολογικοί και πολιτιστικοί θησαυροί στη μάχη της προώθησης του τουρισμού
Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης - Εβρου

Αρχαιολογικοί και πολιτιστικοί θησαυροί στη μάχη της προώθησης του τουρισμού

Αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς θησαυρούς από τους νομούς Ροδόπης και Έβρου στην Ελλάδα και Χασκόβου και Κίρτζαλι στη Βουλγαρία, επιστρατεύουν φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με στόχο να προάγουν περαιτέρω τη μεταξύ […]

Αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς θησαυρούς από τους νομούς Ροδόπης και Έβρου στην Ελλάδα και Χασκόβου και Κίρτζαλι στη Βουλγαρία, επιστρατεύουν φορείς<...> της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με στόχο να προάγουν περαιτέρω τη μεταξύ τους συνεργασία και να διαφοροποιήσουν το κοινό τουριστικό προϊόν, που ήδη, προωθούν, στο πλαίσιο έργου που έχουν υλοποιήσει.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις υποβάλλουν προτάσεις για την ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων και πολιτιστικών δράσεων, σε ευρωπαϊκά και άλλα προγράμματα, με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού, είπε ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης – Έβρου, κ. Γιώργος Μηνόπουλος. Σ`αυτό το πλαίσιο, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης – Έβρου υπέβαλε, σε συνεργασία με τις νομαρχίες του Χασκόβου και του Κίρτζαλι, προτάσεις στο ΕΣΠΑ, για την υλοποίηση έργων που αφορούν κυρίως πολιτιστικές και τουριστικές δράσεις.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης – Έβρου κατέθεσε πρόταση για την ανάδειξη του ταφικού τύμβου στη Μικρή Δοξιπάρα, ενός μοναδικού ταφικού μνημείου, με θαμμένες άμαξες και άλογα, στο δυτικό τμήμα του βόρειου Έβρου. Όπως είπε ο κ. Μηνόπουλος, στην πρόταση, που υπεβλήθη στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, προβλέπεται η δημιουργία ενός χώρου, στο πρότυπο του αρχαιολογικού χώρου της Βεργίνας (νομός Πέλλας) και η “σύνδεσή” του με το Ιβαΐλοβγκραντ και την αρχαία έπαυλη “Αρμύρα”, η οποία βρίσκεται 4 χλμ. ΝΑ της βουλγαρικής πόλης. Η έπαυλη αποκαλύφθηκε κατά τις εργασίες κατασκευής φράγματος το 1964 και χαρακτηριστικό της είναι τα περίτεχνα ψηφιδωτά, τα οποία διακοσμούσαν τα πατώματα.

Πέραν του ΕΣΠΑ, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης – Έβρου υπέβαλε πρόταση στο πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδας -Βουλγαρίας 2007-2013, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγησης, για το “Τρένο του Πολιτισμού”. Ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης-`Εβρου υπενθύμισε πως ουσιαστικό βήμα για την ανάπτυξη της συνεργασίας με τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις του Χασκόβου και του Κίρτζαλι ήταν το έργο για την ανάδειξη κοινών τουριστικών προορισμών στις δύο χώρες, το οποίο υλοποιήθηκε, στο πλαίσιο της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας Interreg IIA/Phare CBC Ελλάδα – Βουλγαρία και είχε τα αναμενόμενα, όπως υπογράμμισε, αποτελέσματα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024