Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟι ξενοδοχειακές τιμές στην Ευρώπη συνεχίζουν να μειώνονται
tHPI trivago Hotel Price Index

Οι ξενοδοχειακές τιμές στην Ευρώπη συνεχίζουν να μειώνονται

Οι τιμές στα ξενοδοχεία της Ευρώπης πέφτουν κατά 2% διαμορφώνοντας το μέσο όρο ξενοδοχειακών τιμών στα 106 ευρώ σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα (108 ευρώ), σύμφωνα με τον Κατάλογο Ξενοδοχειακών Τιμών της trivago (tHPI trivago Hotel Price Index). Μητροπόλεις όπως το Παρίσι (128 ευρώ), το Μιλάνο (101 ευρώ) και οι Βρυξέλλες (84 ευρώ) έφτασαν τις…

Οι τιμές στα ξενοδοχεία της Ευρώπης πέφτουν κατά 2% διαμορφώνοντας το μέσο όρο ξενοδοχειακών τιμών στα 106 ευρώ σε σύγκριση με τον<...> προηγούμενο μήνα (108 ευρώ), σύμφωνα με τον Κατάλογο Ξενοδοχειακών Τιμών της trivago (tHPI trivago Hotel Price Index). Μητροπόλεις όπως το Παρίσι (128 ευρώ), το Μιλάνο (101 ευρώ) και οι Βρυξέλλες (84 ευρώ) έφτασαν τις κατώτερες τιμές τους για αυτή τη χρονιά. Αντίθετα τα ξενοδοχεία του Εδιμβούργου (214 ευρώ) ανέβασαν τις τιμές τους κατά 50% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα λόγω του φεστιβάλ πολιτιστικών εκδηλώσεων που λαμβάνει χώρα τον Αύγουστο. Τα Κανάρια νησιά κατέχουν μία από τις πρώτες θέσεις στους πιο οικονομικούς προορισμούς για διακοπές στην Ευρώπη.

Το ακριβότερο νησί της Ευρώπης τον Αύγουστο είναι το νησί της Μυκόνου που διαμορφώνει ξενοδοχειακές τιμές στα 243 ευρώ, ενώ το δεύτερο ακριβότερο είναι το γερμανικό νησί Sylt (215 ευρώ). Τα Κανάρια νησιά από τους πιο φτηνούς προορισμούς διακοπών της Ευρώπης. Στα Κανάρια νησιά κοστίζει μια διανυκτέρευση σε ένα απλό, δίκλινο δωμάτιο κατά μέσο όρο 99 ευρώ, στη Λανζαρότε 100 ευρώ και στην Τενερίφη 103 ευρώ. Τις πιο φτηνές ξενοδοχειακές τιμές θα βρουν οι ταξιδιώτες στη Μαδέϊρα (98 ευρώ) και στο γερμανικό νησί Fohr (95 ευρώ). Στην Κρήτη κοστίζει μια διανυκτέρευση κατά μέσο όρο 126 ευρώ, ενώ στη Ρόδο 131 ευρώ. Στο νησί των Βαλεαρίδων Νήσων Μαγιόρκα, θα πληρώσουν οι επισκέπτες 135 ευρώ ενώ όσοι αποφασίσουν να επισκεφθούν την Ίμπιζα θα χρειαστεί να βάλουν το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη και να πληρώσουν για ένα δίκλινο δωμάτιο 146 ευρώ. Ακόμα πιο ακριβά είναι τα ιταλικά νησιά Κάπρι (235 ευρώ), Ίσκια (211 ευρώ) και Σαρδηνία (185 ευρώ).

Οι ξενοδοχειακές τιμές σε Ελλάδα και Κύπρο ανεβαίνουν το μήνα Αύγουστο

Στην Ελλάδα και στην Κύπρο ανέβηκαν οι ξενοδοχειακές τιμές το μήνα Αύγουστο κατά δέκα και 8% αντίστοιχα. Συγκριτικά με τον περσινό Αύγουστο ο μέσος όρος ξενοδοχειακών τιμών έπεσε στα ελληνικά ξενοδοχεία κατά 10% (μέσος όρος τιμών 119 ευρώ) εκατό ενώ στα κυπριακά ξενοδοχεία παρουσιάζεται μικρότερη πτώση τιμών της τάξης των 2% (μέσος όρος τιμών 134 ευρώ). Στην Αθήνα, αντίθετα με το μήνα Ιούλιο, οι τιμές έπεσαν κατά 10%, διαμορφώνοντας το μέσο όρο τιμών στα 95 ευρώ ανά βραδιά. Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, οι ξενοδοχειακές τιμές τις Αθήνας μειώθηκαν επίσης κατά 10%. Οι ξενοδόχοι στη Θεσσαλονίκη συνεχίσουν να μειώνουν τις τιμές τους και αυτό το μήνα, φτάνοντας στα 85 ευρώ (μείωση ένα τοις εκατό). Συγκριτικά με τον Αύγουστο του 2009 τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν μείωση τιμών 12%.

Ο μήνας Αύγουστος παραμένει ο αγαπημένος μήνας καλοκαιρινών διακοπών για τους ταξιδιώτες, οι οποίοι όμως θα βρουν στα περισσότερα ελληνικά νησιά αυξημένες, ξενοδοχειακές τιμές. Αυτό το μήνα νησιά όπως η Νάξος (μέσος όρος τιμών 103 ευρώ, αύξηση 41%), η Ρόδος (αύξηση 39%) και η Κώς (μέσος όρος τιμών 95 ευρώ, αύξηση 2%) παρουσιάζουν αύξηση στις ξενοδοχειακές τους τιμές. Και στις περιοχές της Σαντορίνης και της Κρήτης παρατηρείται άνοδος στις τιμές: Οία (μέσος όρος τιμών 177 ευρώ, αύξηση 23%), Καμάρι (μέσος όρος τιμών 159 ευρώ, αύξηση 61%), Χανιά (μέσος όρος τιμών 96 ευρώ, αύξηση 13%), Ρέθυμνο (μέσος όρος τιμών 125 ευρώ, αύξηση27%), Ηράκλειο (μέσος όρος τιμών 114 ευρώ, αύξηση 8%). Η Μύκονος, η οποία αποτελεί και το πιο ακριβό νησί στην Ευρώπη για το μήνα Αύγουστο, εκτόξευσε τις τιμές της στα 243 ευρώ (αύξηση 79%). Οι τιμές της Μυκόνου σε σχέση με τον περσινό Αύγουστο παρουσιάζουν αύξηση 2%.

Οι κυπριακές πόλεις παρουσιάζουν και αυτές αύξηση με εξαίρεση την Αγία Νάπα η οποία μειώνει τις τιμές της κατά 8% (μέσος όρος τιμών 124 ευρώ). Η Πάφος παρουσιάζει αύξηση τιμών 21% (μέσος όρος τιμών 168 ευρώ), η Λάρνακα αυξάνει τις τιμές των ξενοδοχείων κατά 6% (μέσος όρος τιμών 92 ευρώ) και η Λεμεσσός κατά 9% (μέσος όρος τιμών 159 ευρώ). Στη Λευκωσία οι τιμές κυμαίνονται στα 114 ευρώ ανα βραδιά για ένα απλό, δίκλινο δωμάτιο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΟι ξενοδοχειακές τιμές στην Ευρώπη συνεχίζουν να μειώνονται
Αντίθετα, οι ξενοδοχειακές τιμές σε Ελλάδα και Κύπρο συνεχίζουν να ανεβαίνουν

Οι ξενοδοχειακές τιμές στην Ευρώπη συνεχίζουν να μειώνονται

Οι ευρωπαϊκές ξενοδοχειακές τιμές συνεχίζουν να πέφτουν. Ένα απλό, δίκλινο δωμάτιο στην Ευρώπη, τον Ιούλιο, κοστίζει κατά μέσο όρο 108 ευρώ. Αυτό σημαίνει μια μείωση τιμών 7% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Ιδιαίτερα οι ισπανικές πόλεις, όπως η Μαδρίτη (96 ευρώ)…

Οι ευρωπαϊκές ξενοδοχειακές τιμές συνεχίζουν να πέφτουν. Ένα απλό, δίκλινο δωμάτιο στην Ευρώπη, τον Ιούλιο, κοστίζει κατά μέσο όρο 108 ευρώ. Αυτό σημαίνει<...> μια μείωση τιμών 7% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Ιδιαίτερα οι ισπανικές πόλεις, όπως η Μαδρίτη (96 ευρώ) και η Σεβίλλη (73 ευρώ) φτάνουν στα χαμηλότερά τους επίπεδα γι`αυτήν τη χρονιά. Συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά βρίσκονται οι τιμές σε πόλεις, όπως η Στοκχόλμη, η Βαρκελώνη και το Παρίσι έως και 28% ανεβασμένες. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών Τιμών της trivago (tHPI trivago Hotel Price Index), τα οποία δημοσιεύονται κάθε μήνα από το site σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών trivago.gr.

Οι ξενοδοχειακές τιμές στις ευρωπαϊκές μητροπόλεις μειώνονται σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα (116 ευρώ) κατά 7%, φτάνοντας τα 108 ευρώ μέσο όρο. Σε 37 από τις 50 πόλεις που βρίσκονται στη λίστα του tHPI παρατηρήθηκαν το μήνα Ιούλιο μειώσεις. Μείωση τιμών καταγράφεται ιδιαίτερα έντονα σε δημοφιλείς, καλοκαιρινούς, ισπανικούς προορισμούς. Η Μαδρίτη με 96 ευρώ φτάνει στα χαμηλότερα επίπεδα τιμών για τη φετινή χρονιά, παρουσιάζοντας μείωση 21% σε σύγκριση με το μήνα Ιούνιο. Η ξενοδοχειακή βιομηχανία στις ανδαλουσιανές πόλεις Σεβίλλη και Γρανάδα, όπου καταγράφονται τιμές 73 και 66 ευρώ αντίστοιχα, ομοίως παρουσίασε τα χαμηλότερά επίπεδα τιμών για το 2010. Αντίθετα, στην ελληνική πρωτεύουσα καταγράφεται αύξηση 1%.

Σύγκριση με το μήνα Ιούνιο: Μειωμένες ξενοδοχειακές τιμές στις ευρωπαϊκές μητροπόλεις

Οι τιμές του καταλόγου tHPI παρουσιάζουν μείωση εφτά τοις εκατό συγκριτικά με το προηγούμενο μήνα (μέσος όρος τιμών 108 ευρώ). Μειώσεις δεν παρατηρούνται μόνο στα ξενοδοχεία της Ισπανίας αλλά και στις τιμές διανυκτέρευσεις στις σκανδιναβικές πόλεις. Στο Όσλο μειώθηκαν σημαντικά οι τιμές μέσα σε διάστημα ενός μήνα (μείωση 21 τοις εκατό). Τα ξενοδοχεία της Κοπενχάγης (143 ευρώ, μείωση 8%) και της Στοκχόλμης (151 ευρώ, μείωση 10%) ακολουθούν τις μειωτικές τάσεις προσφέροντας στους επισκέπτες τους τον μήνα Ιούλιο καλύτερες τιμές. Όσοι επισκεφθούν τις ανατολικές, ευρωπαικές πόλεις θα βρουν και εκεί οικονομικές προτάσεις διανυκτερεύσεων. Στη Βουδαπέστη κοστίζει μια διανυκτέρευση (74 ευρώ) 15% λιγότερο από τον προηγούμενο μήνα, στην Πράγα (84 ευρώ) 13% λιγότερο, ενώ στη Σόφια φτάνει το κόστος διανυκτέρευσης τα χαμηλότερα επίπεδα για αυτήν τη χρονιά (72 ευρώ, μείωση 11%).

Σύγκριση με τον περυσινό Ιούνιο: Οι δημοφιλείς μητροπόλεις αισθητά πιο ακριβές

Οι τιμές στις ευρωπαϊκές πόλεις αυξήθηκαν σημαντικά, συγκριτικά με το περασμένο έτος, παρά την πτώση των τιμών σε σύγκριση με το μήνα Ιούνιο. Στο Παρίσι θα πληρώσουν οι ταξιδιώτες 147 ευρώ, 11% περισσότερο σε σχέση με τον Ιούλιο 2009. Οι ξενοδόχοι στη Βαρκελώνη ανέβασαν τις φετινές τους τιμές κατά 24% (136 ευρώ) ενώ στη Βενετία κοστίζει κατά μέσο όρο η διανυκτέρευση σε ένα απλό, δίκλινο δωμάτιο 176 ευρώ, 21% πιο ακριβά από την περυσινή χρονιά. Ομοίως έντονη αύξηση σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2009, παρουσιάζει η Στοκχόλμη (151 ευρώ, αύξηση 28%), το Aμστερνταμ (147 ευρώ, αύξηση 19%) και η Φλωρεντία (122 ευρώ, αύξηση 12%). Τα ξενοδοχεία της Μαδρίτης προσφέρουν αυξημένες τιμές κατά 10% (96 ευρώ) σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Η Αθήνα παρουσιάζει αύξηση 3% από πέρυσι και η Λεμεσός προσφέρει φέτος τιμές κατά 13% πιο ακριβές.

Οι ξενοδοχειακές τιμές σε Ελλάδα και Κύπρο συνεχίζουν να ανεβαίνουν

Αντίθετα με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πόλεις στην Ελλάδα ανέβηκαν οι τιμές το μήνα Ιούλιο κατά 7%, ενώ η Κύπρος σημείωσε αυτό το μήνα αυξήσεις της τάξης των 10%. Στις ελληνικές και κυπριακές πόλεις πόλεις μια διανυκτέρευση κοστίζει σε ένα απλό, δίκλινο δωμάτιο κατά μέσο όρο 108 ευρώ και 124 ευρώ αντίστοιχα. Οι ξενοδοχειακές τιμές τις Αθήνας (μέσος όρος τιμών 105 ευρώ) αυξήθηκαν κατά 1% από τον προηγούμενο μήνα και κατά 3% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Αντίθετα η συμπρωτεύουσα συνεχίζει να μειώνει τις τιμές της και αυτό το μήνα, φτάνοντας στα 86 ευρώ (μείωση 10%). Τα περισσότερα ελληνικά νησιά συνεχίζουν να αυξάνουν τις τιμές τους το μήνα Ιούλιο, με πρώτο σε αυξήσεις το νησί της Κω, όπου οι τιμές εκτοξεύονται συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα στα 93 ευρώ (αύξηση 73%), δεύτερο το νησί της Ίου (μέσος όρος τιμών 54 ευρώ, αύξηση 38%) και τρίτο το κοσμοπολίτικο νησί της Μυκόνου (μέσος όρος τιμών 136 ευρώ, αύξηση 20%). Αυξήσεις παρουσιάζει και το νησί της Κρήτης, όπου οι επισκέπτες θα βρούν αυξημένες τιμές στο Ρέθυμνο (μέσος όρος τιμών 98 ευρώ, αύξηση 15%), στα Χανιά (μέσος όρος τιμών 85 ευρώ, αύξηση 9%), στη Χερσόνησο (μέσος όρος τιμών 98 ευρώ, αύξηση 7%) και στο Ηράκλειο (μέσος όρος τιμής 105 ευρώ, αύξηση 6%). Οι ξενοδόχοι τις Ρόδου αυτό το μήνα έκαναν αυξήσεις στις τιμές τους κατά 5% (μέσος όρος τιμών 82 ευρώ). Προς τα πάνω ανέβηκαν οι τιμές και στη Νάξο (μέσος όρος τιμών 73 ευρώ, αύξηση 12%). Όσοι ταξιδιώτες επιλέξουν τη Σκιάθο θα βρουν τις ίδιες τιμές με το μήνα Ιούνιο, ενώ μειωμένες παρουσιάζονται οι τιμές σε αρκετές περιοχές της Σαντορίνης : Οία (μέσος όρος τιμών 144 ευρώ, μείωση 15%), Περίσσα (μέσος όρος τιμώς 59 ευρώ, μείωση 12%) και Καμάρι (μέσος όρος τιμών 99 ευρώ, μείωση 1%). Οι πόλεις τις Κύπρου με εξαίρεση τη Λάρνακα (μέσος όρος τιμών 87 ευρώ, μείωση 6%) παρουσίασαν αυξήσεις αυτό το μήνα. Η Αγία Νάπα παίρνει την πρωτιά προσφέροντας ξενοδοχειακές τιμές κατά 52% πιο ακριβές (μέσος όρος τιμών 135 ευρώ). Οι ταξιδιώτες στην Πάφο θα πληρώσουν 12% πιο ακριβές τιμές (μέσος όρος τιμών 139 ευρώ), ενώ στη Λεμεσό οι τιμές αγγίζουν τα 146 ευρώ (αύξηση 3% συγκριτικά με το μήνα Ιούνιο).

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024