Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εντονη ανησυχία προς στον υπουργό Οικονομικών

ΗΑΤΤΑ: Στην καταστροφή θα οδηγηθεί ο τουρισμός με μετάταξη σε υψηλότερους συντελεστές ΦΠΑ

Τατιάνα Ρόκου - 14 Ιούλιος 2010, 00:00

Ο ΗΑΤΤΑ εξέφρασε την έντονη ανησυχία του στον υπουργό Οικονομικών, με αφορμή τις εξαγγελίες για μετάταξη τουριστικών υπηρεσιών σε υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ. "Βάλλεται για μια ακόμη φορά, ο τουρισμός, που θα μπορούσε να αποτελέσει τον κύριο μοχλό ανάκαμψης της...

Ο ΗΑΤΤΑ εξέφρασε την έντονη ανησυχία του στον υπουργό Οικονομικών, με αφορμή τις εξαγγελίες για μετάταξη τουριστικών υπηρεσιών σε υψηλότερο<...>

συντελεστή ΦΠΑ.

“Βάλλεται για μια ακόμη φορά, ο τουρισμός, που θα μπορούσε να αποτελέσει τον κύριο μοχλό ανάκαμψης της οικονομίας της χώρας μας”, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του. “Στο διάστημα των τελευταίων έξι μηνών οι υπηρεσίες του κλάδου έχουν υποστεί δύο αυξήσεις του ΦΠΑ (από 9% σε 11% και από 19% σε 23%) και τώρα πληροφορούμαστε ότι μελετάται η μετάταξη τουριστικών υπηρεσιών σε υψηλότερο συντελεστή, δηλαδή από 11% σε 23%. 

Το κόστος των τουριστικών πακέτων, συνθετικά προϊόντα των οποίων είναι τα τουριστικά λεωφορεία και τα ξενοδοχεία θα αυξηθεί τόσο ώστε να ρίξει τη χώρα εκτός ανταγωνισμού, αφού οι κυριότεροι ανταγωνιστές της εντός ευρωζώνης, τυγχάνουν ευνοϊκότερης φορολογικής μεταχείρισης, ενώ οι εκτός ευρωζώνης χώρες, όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος ή η Κροατία μπορούν να διατηρούν ιδιαιτέρα ανταγωνιστικές τιμές.

Η Πολιτεία οφείλει να λάβει μέτρα για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και τη στήριξη των επιχειρήσεων, προκειμένου ο ελληνικός τουρισμός, ο οποίος δοκιμάζεται την τελευταία διετία, να ανακτήσει τη θέση του στη διεθνή τουριστική αγορά”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top