Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσεις6η Γιορτή Αγροτουρισμού στη Χίο
Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου

6η Γιορτή Αγροτουρισμού στη Χίο

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου διοργανώνει για έκτη συνεχή χρονιά τη “Γιορτή Αγροτουρισμού” από 30/07 – 03/08/2010, στο Δημοτικό Κήπο της Χίου, της οποίας τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 30 Ιουλίου στις 8 μ.μ., από την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα…

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου διοργανώνει για έκτη συνεχή χρονιά τη “Γιορτή Αγροτουρισμού” από 30/07 – 03/08/2010, στο Δημοτικό Κήπο της<...> Χίου, της οποίας τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 30 Ιουλίου στις 8 μ.μ., από την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Αικατερίνη Μπατζελή, παρουσία του γενικού γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Χαλκιώτη και τον πρόεδρο της Ε.Ν.Α.Ε. κ. Δημήτρη Δράκο.

Πρόκειται για μια υπαίθρια έκθεση, ένα θεματικό πάρκο όπου ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει και να αγοράσει τοπικά προϊόντα, χιώτικες γεύσεις και να θαυμάσει τις δημιουργίες Χίων καλλιτεχνών, αλλά και φιλοξενούμενων Νομαρχιών, παραγωγών και δημιουργών απ’ όλη την Ελλάδα.

Η Γιορτή Αγροτουρισμού σαγηνεύει με τις εικόνες, τις μυρωδιές, τις γεύσεις και τα ακούσματα, σαν ένα μικρό αντιπροσωπευτικό δείγμα της “Αρχόντισσας του Αιγαίου”, της μυροβόλου Χίου. Η έκθεση παράλληλα πλαισιώνεται από πλήθος εκδηλώσεων με μουσική, χορό, θεατρικές παραστάσεις, δρώμενα, προβολές ταινιών, παρουσιάσεις βιβλίων και θεμάτων, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, καραγκιόζη, γαστρονομικά αφιερώματα, εργαστήρια και βραδιές αφιερωμένες στην ναυτοσύνη των νησιών μας.

Φέτος οι εκδηλώσεις συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων αφιέρωμα στο προσκοπικό έργο, εργαστήρια για την ιστορία και χρήση του χαρτιού, εργαστήρια κοσμήματος και μουσικών οργάνων, θεατρικά παιχνίδια, γευσιγνωστικές βραδιές με θέμα το μέλι, μουσικομαγειρέματα με τον Ευθύμη Μπλέτσα και την “Κουζίνα της Μαμάς”, παρουσίαση βιβλίου του κ. Κώστα Στοφόρου σε συνεργασία με τις Εκδόσεις “Κριτική”, αφιέρωμα στις αφροδισιακές ιδιότητες της μαστίχας με τον Δρα Θάνο Ασκητή και τον Δρα Θωμά Σαββίδη με την συνεργασία της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου καθώς και χορευτικές μουσικές βραδιές με ντόπιους και φιλοξενούμενους καλλιτέχνες, αλλά και με την Μελίνα Κανά, το γνωστό φωνητικό σύνολο “Εν Εν φωναίς” με το Λάκη Χαλκιά και τις αδερφές Βουγιουκλή κ.ά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024