Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Έρευνα της ΤτΕ σε συνεργασία με την ΕΛΣΤΑΤ

Μείωση 5,3% στις αφίξεις τουριστών το α` τρίμηνο του 2010

Τατιάνα Ρόκου - 22 Ιούλιος 2010, 00:00

Μείωση 5,3% εμφάνισαν το α` τρίμηνο του 2010, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009, οι αφίξεις τουριστών από το εξωτερικό. Αυτό προκύπτει από τη δειγματοληπτική έρευνα συνόρων της Τράπεζας της Ελλάδος, που πραγματοποιείται στους συνοριακούς σταθμούς (αεροδρόμια, λιμάνια...

Μείωση 5,3% εμφάνισαν το α` τρίμηνο του 2010, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009, οι αφίξεις τουριστών από το εξωτερικό. Αυτό προκύπτει από τη δειγματοληπτική<...>

έρευνα συνόρων της Τράπεζας της Ελλάδος, που πραγματοποιείται στους συνοριακούς σταθμούς (αεροδρόμια, λιμάνια, οδικά και σιδηροδρομικά συνοριακά σημεία) της χώρας, σε συνεργασία με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Πιο συγκεκριμένα, οι αφίξεις από την Ευρώπη, στην οποία αναλογεί το μεγαλύτερο μερίδιο της τουριστικής αγοράς (85%), παρουσίασαν μείωση 5,1%, ενώ τα κράτη-μέλη της ΕΕ κατέγραψαν αύξηση 2,2%. Σε ό,τι αφορά στην κατανομή των αφίξεων κατά χώρα προέλευσης, τη μεγαλύτερη συμμετοχή κατά το α` τρίμηνο κατέχουν οι λοιπές χώρες της Ευρώπης (13,7%) και ακολουθούν η Κύπρος (11,4%) και η Γερμανία (11%).

Σχετική μείωση των αφίξεων παρατηρείται από τη Γερμανία (8,2%), το Ηνωμένο Βασίλειο (16,3%) και τη Γαλλία (15,1%) και σημαντική από τις λοιπές χώρες της Ευρώπης (23,8%), ενώ σημαντική αύξηση εμφανίζουν οι αφίξεις από Κύπρο (98,1%), από την Αλβανία (35,8%) και από Σκανδιναβικές χώρες.

Παράλληλα, από την ανάλυση των στοιχείων κατά μέσο μεταφοράς και σταθμό εισόδου, παρατηρείται ότι το αεροδρόμιο που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό κίνησης είναι το “Ελευθέριος Βενιζέλος” (40,3%) και ακολουθεί το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης “Μακεδονία” (7,5%).

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top