Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤο δικαίωμά της στη διαχείριση του τουρισμού ζητάει Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας
Συνεχίζεται ο "διάλογος" ΓΣΕΒΕΕ και ΣΕΤΕ

Το δικαίωμά της στη διαχείριση του τουρισμού ζητάει Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας

Το δικαίωμά της στη διαχείριση του τουρισμού διεκδικεί η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) από τον ΣΕΤΕ με ανακοίνωσή της. Η ανακοίνωση αυτή ακολούθησε την προτροπή του ΣΕΤΕ προς τη ΓΣΕΒΕΕ “…να ασχολείται με τα του οίκου της”

Το δικαίωμά της στη διαχείριση του τουρισμού διεκδικεί η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) από τον ΣΕΤΕ με ανακοίνωσή της. Η<...> ανακοίνωση αυτή ακολούθησε την προτροπή του ΣΕΤΕ προς τη ΓΣΕΒΕΕ “…να ασχολείται με τα του οίκου της” όταν η δεύτερη επικρότησε ως θετική πολιτικά και οικονομικά την πρόταση του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη για μοριοδότηση των ξενοδοχειακών μονάδων στον Αναπτυξιακό Νόμο, που για μια πενταετία δε θα έχουν υπηρεσίες “all inclusive”.

Η ΓΣΕΒΕΕ στην ανακοίνωσή της αναφέρει λεπτομερώς τα παρακάτω:

“O τουρισμός είναι μια μεγάλη και πολύ σημαντική υπόθεση για την Ελλάδα, για να αφεθεί αποκλειστικά η διαχείριση του μόνο σε ένα φορέα που εκπροσωπεί μια συγκεκριμένη κατηγορία επιχειρήσεων που ασχολούνται με τον τουρισμό (πχ. ΣΕΤΕ). Για την δημιουργία ενός βιώσιμου μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης χρειάζονται συνεργασίες και συνέργιες με όλα τα επαγγέλματα που εμπλέκονται στον τουρισμό, αλλά πρωτίστως με την τοπική αυτοδιοίκηση, το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Υποδομών κ.ά.

Ο τουρισμός δεν είναι μόνο `κλίνη`. Διάφοροι φορείς, οι οποίοι διεκδίκησαν μονοδιάστατα να εκπροσωπήσουν τον τουρισμό, πρέπει να αναζητήσουν και τις ευθύνες τους για το σημείο στο οποίο τον οδήγησαν και που αναμφισβήτητα είναι πολύ κατώτερο από αυτό που θα μπορούσε να προσφέρει μια χώρα προικισμένη με τόσο φυσικό και πολιτισμικό πλούτο, όσο καμία από τις “ανταγωνίστριες τουριστικές χώρες”. Παρότι ο ξενοδοχειακός τουρισμός είναι η πλέον επιδοτούμενη επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα, δυστυχώς δεν έχει ανταποκριθεί στις σύγχρονες συνθήκες, ανάγκες και απαιτήσεις. Αντί των κοκορομαχιών και των χαμηλού επιπέδου επικλήσεων του τύπου `Δε δικαιούστε δια να ομιλείτε`, θα πρέπει ο ΣΕΤΕ να συνεργαστεί με όλους τους φορείς, εάν πράγματι επιθυμεί την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και όχι την υπερμεγέθυνση και χωρίς παραγόμενη αξία για το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού κερδοφορία κάποιων ολίγων και υπερεπιδοτούμενων τουριστικών μονάδων.

Τέλος, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στο ΣΕΤΕ πως, όταν υπήρξε συνεργασία με τη ΓΣΕΒΕΕ, υπήρξαν και αποτελέσματα. Η παρέμβαση της ΓΣΕΒΕΕ υπήρξε καθοριστική και καταλυτική στην μείωση του δημοτικού φόρου σε 0,5%.

Καλούμε τον ΣΕΤΕ να συνεργαστεί μαζί μας, αλλά και με άλλους φορείς και αν πράγματι διαθέτει τη τεχνογνωσία που ισχυρίζεται πως διαθέτει να την μεταλαμπαδεύσει και σε μας για το καλό του ελληνικού τουρισμού!

Συνεργασία λοιπόν και όχι αλαζονεία αν θέλουμε η χώρα να κάνει ένα βήμα μπροστά”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024