Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜνημόνιο Συνεργασίας ΕΟΤ- ΟΠΕ
Συνέργειες για αποτελεσματικότερη προβολή του τουρισμού

Μνημόνιο Συνεργασίας ΕΟΤ- ΟΠΕ

Ενδυνάμωση της συνεργασίας ΕΟΤΟΠΕ προβλέπει το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη την περασμένη Παρασκευή μεταξύ του προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Ν. Κανελλόπουλου και του προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου κ….

Ενδυνάμωση της συνεργασίας ΕΟΤΟΠΕ προβλέπει το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη την περασμένη Παρασκευή μεταξύ του<...> προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Ν. Κανελλόπουλου και του προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου κ. Α. Χολέβα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η συνεργασία των δυο φορέων αποσκοπεί να βοηθήσει τις προσπάθειες των δυο Οργανισμών στους τομείς αρμοδιότητάς τους και να δημιουργήσει τις απαραίτητες συνέργειες που θα καταστήσουν αποτελεσματικότερο το έργο της προβολής του τουρισμού και της προώθησης των ελληνικών προϊόντων αντίστοιχα.

Αντικείμενο της συνεργασίας μεταξύ των άλλων θα αποτελέσει:

  • Η συνδυασμένη προώθηση και από τους δυο Φορείς της ελληνικής μεσογειακής διατροφής ως βασικό συστατικό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και ως σημείο αναφοράς των ελληνικών τροφίμων και ποτών.
  • Η ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για τη διάδοση της ελληνικής μεσογειακής διατροφής και την άμεση σύνδεσή της με ελληνικούς προορισμούς διακοπών και τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά.
  • Η διοργάνωση κοινών προωθητικών εκδηλώσεων στο εξωτερικό σε χώρες-στόχους και η αξιοποίηση της συμμετοχής των δυο Φορέων τόσο σε εμπορικές όσο και σε τουριστικές διεθνείς εκθέσεις.
  • Η συνεργασία των δυο φορέων για την διαδικτυακή προβολή τουρισμού -προϊόντων και γαστρονομίας και για την διαδραστική επικοινωνία με ειδικά κοινά.
  • Η κατάρτιση προγράμματος/κορμού για τις επισκέψεις ξένων δημοσιογράφων στην Ελλάδα.
  • Η συμμετοχή του ΟΠΕ στο πρόγραμμα διαπίστευσης των ελληνικών εστιατορίων και κατάταξής τους στην κατηγορία Greek Tavern
  • Ελληνική Μεσογειακή Διατροφή, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα (αστέρια Michelin) προκειμένου τα κέντρα εστίασης της Χώρας να αποκτήσουν ταυτότητα με κριτήρια το ποιοτικό φαγητό, τις παραδοσιακές συνταγές με παραδοσιακά υλικά, σε ανταγωνιστικές τιμές.
  • Η συμμετοχή του ΟΠΕ στο πρόγραμμα βράβευσης των καλύτερων διαπιστευμένων ελληνικών εστιατορίων στην κατηγορία Greek Tavern.
  • Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

    Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

    Ετικέτες
    24/04/2024
    23/04/2024
    22/04/2024
    19/04/2024
    18/04/2024
    17/04/2024