Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Autohellas Hertz: Οριακή μείωση του κύκλου εργασιών το πρώτο εξάμηνο του 2010

Βίκυ Καραντζαβέλου - 06 Αύγουστος 2010, 00:00

Οριακή μείωση του κύκλου εργασιών παρουσίασε η Autohellas/Hertz το πρώτο εξάμηνο του 2010, παρά την κρίση στην οικονομία και τον τουρισμό<...>

. Πιο συγκεκριμένα ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα ¤77.3 εκ. έναντι ¤79.6 εκ. της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, μείωση 2.8%.

Τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας περιορίστηκαν στα ¤4.3 εκ. από ¤6.9 εκ. το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Κύριοι λόγοι της μείωσης ήταν η επιβολή έκτακτης εισφοράς στα κέρδη του 2009, ύψους ¤1.5 εκ. αλλά και η αύξηση του χρηματοοικονομικού κόστους κατά ¤1 εκ.

Αντίστοιχα τα κέρδη προ φόρων, αποσβέσεων και χρηματοεπενδυτικών αποτελεσμάτων παρέμειναν στα ¤37.2 εκ., στα επίπεδα περίπου των ¤37.6 εκ. του πρώτου εξαμήνου του 2009.

Σε επίπεδο μητρικής, η Autohellas-Hertz παρουσίασε κέρδη μετά από φόρους  ¤2 εκ. από ¤4.7 εκ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, με τα κέρδη προ φόρων, αποσβέσεων και χρηματοεπενδυτικών αποτελεσμάτων (EBITDA) να διαμορφώνονται στα ¤30.9 εκ. από ¤31.1 εκ. πέρυσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καθαρή θέση του ομίλου ανέρχεται πλέον στα ¤114 εκ., ενώ τα ταμιακά αποθέματα διαμορφώνονται στα ¤59 εκ. (από ¤42 εκ. το εξάμηνο του 2009), διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων της εταιρίας κατά την παρούσα κρίση.

Με την πρόσφατη προσθήκη της Σερβίας, η εταιρία δραστηριοποιείται πλέον σε 4 χώρες του εξωτερικού, Βουλγαρία , Ρουμανία, Κύπρος και Σερβία, όπου ακολουθεί την τελευταία διετία μία πολιτική λελογισμένης ανάπτυξης με βάση τις δυσκολίες που παρουσιάζονται σε όλες τις οικονομίες των βαλκανίων. 

Τέλος, το μέρισμα που διανεμήθηκε για τη χρήση του 2009 ήταν 0.12¤ ανά μετοχή.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top