Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Εξαπλώνεται η Βερνίκος Κότερα Ναυτιλιακή και στην ποντοπόρο ναυτιλία

Βίκυ Καραντζαβέλου - 17 Μάιος 2001, 00:00

Πρόσφατα ανακοινώθηκε από την Βερνίκος<.> Κότερα Επενδύσεων και Συμμετοχών επίσημα στη διοίκηση του χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών ότι<...>

η εταιρία επιθυμεί την είσοδό της στην ποντοπόρο ναυτιλία, μέσω της ναυτιλιακής εταιρίας Free Holdings, με απώτερο στόχο την δημιουργία εταιρίας επενδύσεων στην ποντοπόρο για αυτόνομη έλευση στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιώργος Βερνίκος πρόεδρος της Βερνίκος Κότερα Ναυτιλιακή "Μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους η Βερνίκος Κότερα Ναυτιλιακή και Συμμετοχών θα προχωρήσει στη σύσταση εταιρίας επενδύσεων στη ποντοπόρο ναυτιλία, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2843/2000".

Η εταιρία αυτή σταδιακά θα αποκτήσει έξι πλοία τουλάχιστον και μέσα στην προβλεπόμενη από το νόμο διετία θα υποβάλει αίτηση αυτοτελούς εισαγωγής της στο χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, επισημαίνοντας ότι "στην εταιρία που θα συσταθεί, πρόθεση είναι η συνεισφορά του 100% των μετοχών των πλοιοκτητριών εταιριών".

Συγκεκριμένα η επιστολή του κ. Βερνίκου αναφέρει ότι "έχει ήδη εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας ότι η Βερνίκος Κότερα Ναυτιλιακή και Συμμετοχών επεκτείνεται στο χώρο της θαλάσσιας μεταφοράς, που είναι ένας χώρος στον οποίο η ελληνική επιχειρηματικότητα έχει να επιδείξει τεράστιες επιτυχίες σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεδομένου ότι τα πλοία, στα οποία μετέχει η εταιρεία μας, τελούν υπό τη διαχείριση της εταιρείας Free Holdings , κοινών συμφερόντων των οικογενειών Βερνίκου και Δ. Γουρδομιχάλη, οι οποίες έχουν μακρόχρονο και επιτυχή παράδοση στην εμπορική ναυτιλία, η εταιρεία μας θα επωφεληθεί από την αποδεδειγμένη τους εμπειρία και τεχνογνωσία".

Η εταιρία Βερνίκος Κότερα για το 51% της Free Holdings επένδυσε συνολικά 2.121.090 δολάρια, δηλαδή 818.740.740 δρχ και προβλέπει να έχει απόδοση της τάξης του 25-33% ετησίως. Η Free Holdings SA είναι κάτοχος 100% πλοιοκτήτριας εταιρίας του πλοίου Free Atlas, χωρητικότητας 39.000 τόνων και έχει ήδη κλείσει την αγορά δεύτερου πλοίου μεγέθους panamax.

Η συνολική αξία της Free Holdings στο τέλος Μαρτίου 2001 υπολογίζεται σε 2.859.000 δολάρια και για την αγορά του δεύτερου πλοίου θα απαιτηθεί αύξηση κεφαλαίου κατά 1.300.000. δολάρια.

Ο κ. Βερνίκος συνεχίζει αναφέροντας ότι "η εταιρία μας, για λόγους συντηρητικής προσέγγισης, προτιμάει να αναφέρει απόδοση 25-33% από την επένδυση αυτή", η οποία μέχρι τέλους Μαΐου 2001 ανέρχεται σε 818.740.740 δρχ., κεφάλαιο το οποίο προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από κέρδη της Βερνίκος Κότερα και αποτελεί περίπου το 10% των ιδίων κεφαλαίων της.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top