Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑποφασισμένη για λύσεις στο οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής η κυβέρνηση

Αποφασισμένη για λύσεις στο οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής η κυβέρνηση

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να δώσει λύση στα μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα, που ανακύπτουν στο τμήμα Ν.Μουδανιών-Ποτίδαιας του οδικού άξονα της Χαλκιδικής, αλλά και να διασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση των 45 […]

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να δώσει λύση στα μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα, που ανακύπτουν στο τμήμα Ν.Μουδανιών-Ποτίδαιας του οδικού άξονα<...> της Χαλκιδικής, αλλά και να διασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση των 45 εκατ. ευρώ για τα απαραίτητα έργα και απαλλοτριώσεις, εξέφρασε, από την Ποτίδαια, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης.

Ο ίδιος κάλεσε τους εκπροσώπους των παρόδιων επαγγελματιών -οι οποίοι θεωρούν ότι θα θιγούν από τις παρεμβάσεις- να συνεργαστούν ενεργά με τους εμπλεκόμενους φορείς και να συμμετάσχουν στην επιτροπή που συστάθηκε για τον σχεδιασμό των απαιτούμενων έργων.

Αναλυτικότερα, ο κ. Μαγκριώτης συμμετείχε σε ημερίδα διαβούλευσης-ενημέρωσης για την αναβάθμιση της προαναφερθείσας οδικής αρτηρίας, την οποία οργάνωσε η “Εγνατία Οδός ΑΕ”, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της νομαρχιακής και τοπικής αυτοδιοίκησης και της πολιτικής, επιχειρηματικής και τουριστικής κοινότητας.

Κλείνοντας την τρίωρη διαβούλευση, ο υφυπουργός τόνισε: «Είναι απαράδεκτο, ότι μέχρι τώρα δεν έχει δοθεί λύση σε αυτό το πρόβλημα. Κάθε χρόνο θρηνούμε πολλά θύματα, ταλαιπωρείται ο επισκέπτης της Χαλκιδικής και δυσφημείται η Χαλκιδική. Η προηγούμενη κυβέρνηση ολοκλήρωσε τη μελέτη, δεν προχώρησε όμως σε ουσιαστική διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς και στην πρώτη αντίδρασή τους έπαψε να ασχολείται με το πρόβλημα».

Κατά τον κ. Μαγκριώτη, στόχος της κυβέρνησης είναι να βρεθεί λύση, η οποία δεν παραγνωρίζει τα προβλήματα των επαγγελματιών, αλλά ταυτόχρονα εξυπηρετεί την οδική ασφάλεια και το δημόσιο συμφέρον. «Γι` αυτό συγκροτήσαμε επιτροπή ειδικών επιστημόνων με την συμμετοχή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας και ζητήσαμε την συμμετοχή εκπροσώπων των παρόδιων επαγγελματιών, οι οποίοι μέχρι τώρα αρνούνται τη συμμετοχή τους. Ελπίζω μετά τη σημερινή συζήτηση να αλλάξουν γνώμη», πρόσθεσε.

Το έργο αυτό, μαζί με τους ανισόπεδους κόμβους στα Φλογητά, Νέα Πλάγια, Διονυσίου και Πορταριά, θα κοστίσει μαζί με τις απαλλοτριώσεις περίπου 45 εκατ. ευρώ. Η αναγκαιότητά του θα γίνει περισσότερο εμφανής, κατά τον υφυπουργό, μετά τον Νοέμβριο, όταν θα αρχίσει η κατασκευή του οδικού άξονα από την Ποτίδαια μέχρι την Κασσανδρεία, ύψους περίπου 80 εκατ με τετράιχνη διατομή.

«Το πρόβλημα θα γίνει ακόμη πιο έντονο όταν το τμήμα των 5,2 χιλ. Μουδανιά – Ποτίδαια θα βρίσκεται ανάμεσα σε δύο αυτοκινητόδρομους, όπου θα αναπτύσσονται μεγαλύτερες ταχύτητες», εξήγησε.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024