Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ Βασίλισσα ο κυριότερος πόλος έλξης τουριστών της Μεγ. Βρετανίας
Επιφέρει έσοδα 500 εκατ λίρες

Η Βασίλισσα ο κυριότερος πόλος έλξης τουριστών της Μεγ. Βρετανίας

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που έκανε το Visit Britain ανακαλύφθηκε ότι η Βασίλισσα της Αγγλίας και γενικά η βασιλική οικογένεια επιφέρουν έσοδα από τον τουρισμό κάθε χρόνο κοντά στα 500 εκατ. λίρες ή πάνω από 600 εκατ. ευρώ. Ποιοι όμως είναι εκείνοι που αρέσκονται στις επισκέψεις των βασιλικών εγκαταστάσεων και θαυμάζουν την βασιλική παράδοση της…

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που έκανε το Visit Britain ανακαλύφθηκε ότι η Βασίλισσα της Αγγλίας και γενικά η βασιλική οικογένεια επιφέρουν<...> έσοδα από τον τουρισμό κάθε χρόνο κοντά στα 500 εκατ. λίρες ή πάνω από 600 εκατ. ευρώ. Ποιοι όμως είναι εκείνοι που αρέσκονται στις επισκέψεις των βασιλικών εγκαταστάσεων και θαυμάζουν την βασιλική παράδοση της Αγγλίας; Οι Ρώσοι, οι Μαλαισιανοί, και οι Βραζιλιάνοι!

Το Λονδίνο φυσικά προσελκύει επισκέπτες από όλα τα μέρη του κόσμου για πάρα πολλούς λόγους, αλλά οι βασιλικές εγκαταστάσεις και αξιοθέατα έρχονται στην πρώτη σειρά των επισκέψεων. Ο Πύργος του Λονδίνου, Tower of London, όπου βρίσκονται τα βασιλικά κοσμήματα έρχεται πρώτος σε επισκέψεις αφού φθάνει τα 2,4 εκατ. τουρίστες το χρόνο.

Περίπου 1 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν το Windsor Castle το 2009, περίπου διπλάσιοι από όσους επισκέφθηκαν το Buckingham Palace που ήταν 402.000 άτομα. Όμως δεν προσελκύουν μόνο τα μνημεία και οι βασιλικές εγκαταστάσεις στο Λονδίνο τουρίστες, αλλά και οι διάφορες βασιλικές κατοικίες σε όλη την Αγγλία και Σκωτία, των οποίων οι επισκέψεις υπολογίζονται σε αρκετά εκατομμύρια. Τα πολύ ωραία κτίρια που διατηρούνται σε άψογη κατάσταση σε όλη τη χώρα δίνουν στους τουρίστες μια εικόνα και γεύση του πως είναι να ζεις μια βασιλική ζωή. Πολλά από αυτά είναι ανοικτά στο κοινό, ή τουλάχιστον ορισμένα από τα δωμάτια τους είναι επισκέψιμα.

Το Visit Britain έδωσε στη δημοσιότητα και τον πίνακα με τους 10 πιο δημοφιλείς βασιλικούς πόλους έλξης τουριστών

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024