Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τράπεζα της Ελλάδος

Συνεχής πτώση καταγράφουν τα έσοδα από τον τουρισμό

Τατιάνα Ρόκου - 20 Αύγουστος 2010, 00:00

Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις από τον τουρισμό υποχώρησαν στα 2,78 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο, καταγράφοντας πτώση 11,9% ή 253 εκατ. ευρώ σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι, και 23,3% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2008, σύμφωνα με τα στοιχεία της η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ)...

Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις από τον τουρισμό υποχώρησαν στα 2,78 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο, καταγράφοντας πτώση 11,9% ή 253 εκατ. ευρώ<...>

σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι, και 23,3% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2008, σύμφωνα με τα στοιχεία της η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ).

Σχολιάζοντας τα στοιχεία αυτά σε ελληνικό και ξένο τύπο ο ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Γιώργος Δρακόπουλος, δήλωσε «Ο χειρότερος μήνας του καλοκαιριού είναι ο Ιούνιος. Εκεί πληρώσαμε τα γεγονότα του Μαΐου, τις πορείες, τους θανάτους και την κακή ημοσιότητα που ακολούθησε».

Επισήμανε πάντως πως υπάρχουν ενδείξεις για βελτίωση της κατάστασης, καθώς η μείωση των αφίξεων των τουριστών ήταν πιο συγκρατημένη τον Ιούλιο και διαμορφώθηκε στο 1,3% σε σχέση με την πτώση 5,5-6% που υπήρξε τον Μάιο. Για τον Αύγουστο, προέβλεψε ότι οι αφίξεις θα διατηρηθούν στα ίδια ή ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι.
«Δεν θα περάσουμε φυσικά σε θετικό έδαφος, αλλά η πτώση των εσόδων δεν πρόκειται να ξεπεράσει το 10%» σημείωσε.

Τα στοιχεία της ΤτΕ έδειξαν επίσης ότι οι Έλληνες ξόδεψαν λιγότερο για ταξίδια στο εξωτερικό φέτος. Οι ταξιδιωτικές δαπάνες υποχώρησαν 10,5% το πρώτο εξάμηνο σε ετήσια βάση και 20,4% την τελευταία διετία.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top