Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων

Απαιτούν τριπλάσια αμοιβή από την προβλεπόμενη από το νόμο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 20 Αύγουστος 2010, 00:00

Την ώρα που ο τουρισμός περνάει τα πάνδεινα και καταγράφονται πτώσεις σε αφίξεις και έσοδα, ενώ όλη η χώρα προσπαθεί να ανατρέψει αυτή την κατάσταση, οι υπάλληλοι φύλαξης αρχαιοτήτων απαιτούν από το Υπουργείο τριπλάσια της προβλεπόμενης από το νόμο αμοιβής για να εργασθούν τη νύχτα της 24ης Αυγούστου!...

Την ώρα που ο τουρισμός περνάει τα πάνδεινα και καταγράφονται πτώσεις σε αφίξεις και έσοδα, ενώ όλη η χώρα προσπαθεί<...>

να ανατρέψει αυτή την κατάσταση, οι υπάλληλοι φύλαξης αρχαιοτήτων απαιτούν από το Υπουργείο τριπλάσια της προβλεπόμενης από το νόμο αμοιβής για να εργασθούν τη νύχτα της 24ης Αυγούστου!

Συγκεκριμένα, ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού αναφέρει ότι η συνάντηση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργου Νικητιάδη με την ΠΕΥΦΑ (Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων) που έγινε χθες ήταν άκαρπη παρά τη διαβεβαίωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου ότι θα καταβληθούν σε όλους όσους θα εργαστούν τη νύχτα της 24ης Αυγούστου οι προβλεπόμενες από το νόμο αμοιβές, οι εκπρόσωποι της ΠΕΥΦΑ απέρριψαν τη πρόταση αυτή. Απαίτησαν αμοιβή τριπλάσια της προβλεπόμενης, κάτι το οποίο τονίζει η υπουργική ανακοίνωση είναι παράτυπο και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από το Υπουργείο.

Η πολιτική ηγεσία διευκρίνισε ότι:

Α) Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να καταστρατηγήσει τις προβλεπόμενες εκ του νόμου διαδικασίες πληρωμής των εργαζομένων, ούτε φυσικά να παραβιάσει τις αρχές της ισότητας στην αμοιβή μεταξύ των εργαζομένων.

Β) Το ΥΠΠΟΤ δεν πρόκειται να υποκύψει σε εκβιασμούς και σε πρακτικές του παρελθόντος υπονομεύοντας τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει αυτή η κυβέρνηση.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει ότι, σε περίπτωση που η ΠΕΥΦΑ εμμείνει στις απαιτήσεις της, ορισμένοι αρχαιολογικοί χώροι, όπως η Ακρόπολη και το Σούνιο, θα παραμείνουν κλειστοί. Την ευθύνη θα φέρουν εξ΄ολοκλήρου αυτοί που αξιώνουν αμοιβές πέραν όσων οι Νόμοι προβλέπουν.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top