Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΤουριστική παρουσία της Ελλάδας στη Σαγκάη
Συνάντηση του Π. Γερουλάνου με 14 κορυφαίους tour operators της Σαγκάης

Τουριστική παρουσία της Ελλάδας στη Σαγκάη

Την έκθεση “You in Greece” στη Βιβλιοθήκη της Σαγκάης εγκαινίασε την περασμένη Παρασκευή ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος. Νωρίτερα συναντήθηκε με τον υποδιευθυντή της Βιβλιοθήκης της πόλης κ. He Yi, στον οποίο ανακοίνωσε τη δωρεά 137 βιβλίων τα οποία θα δημιουργήσουν για πρώτη φορά ελληνικό τμήμα στη…

Την έκθεση “You in Greece” στη Βιβλιοθήκη της Σαγκάης εγκαινίασε την περασμένη Παρασκευή ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος<...>. Νωρίτερα συναντήθηκε με τον υποδιευθυντή της Βιβλιοθήκης της πόλης κ. He Yi, στον οποίο ανακοίνωσε τη δωρεά 137 βιβλίων τα οποία θα δημιουργήσουν για πρώτη φορά ελληνικό τμήμα στη Βιβλιοθήκη της Σαγκάης (είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της Κίνας). Στη συνέχεια εγκαινίασε την έκθεση και απηύθυνε ομιλία αναφερόμενος στα κοινά στοιχεία Ελλάδας- Κίνας και στις προοπτικές ενίσχυσης του κινεζικού τουριστικού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα (η ομιλία επισυνάπτεται).

Από την πλευρά του ο κ. He Yi αναφέρθηκε στο σεβασμό που τρέφουν οι Κινέζοι για την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό μας και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο νέο πρόσωπο της σύγχρονης Αθήνας όπως αναδύθηκε μετά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τόνισε πως μέσω της έκθεσης “You in Greece” οι επισκέπτες της Βιβλιοθήκης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ακόμη καλύτερα την Ελλάδα.

Στην ομιλία του ο υπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων: “Η παράδοση και ο πολιτισμός θα αποτελέσουν τα θεμέλια της νέας μας σχέσης. Όμως, πάνω σε αυτά τα θεμέλια θέλουμε να χτίσουμε ένα μέλλον με προοπτική και για αυτό θέλουμε οι λαοί μας να ανταλλάξουν επισκέψεις αλλά και επενδύσεις. Πιο συγκεκριμένα:

  • Στοχεύουμε στην αύξηση του αριθμού των Κινέζων επισκεπτών στην Ελλάδα στα επόμενα χρόνια. Για το σκοπό αυτό, επεξεργαζόμαστε πρακτικές διευκόλυνσης ως προς τη χορήγηση της visa, ενώ ταυτόχρονα προετοιμαζόμαστε για να προσφέρουμε υποδομές και υπηρεσίες προσανατολισμένες στις ανάγκες του κινεζικού ταξιδιωτικού κοινού.
  • Ξεκινήσαμε στοχευμένα «ταξίδια εξοικείωσης» στην Ελλάδα, προσκαλώντας κινεζικά ΜΜΕ και μεγάλα ταξιδιωτικά πρακτορεία προκειμένου να προβληθούν αξιοθέατα, εικόνες και προορισμοί ελκυστικοί στους Κινέζους επισκέπτες.
  • Προετοιμάζουμε προτάσεις για συνεργασία με μεγάλους τοπικούς tour operators, διερευνούμε τα περιθώρια πιθανής συνεργασίας με διεθνείς αερομεταφορείς προς Ελλάδα, προκειμένου να βρούμε λύσεις για την ευχερέστερη μετάβαση του κινεζικού κοινού στη χώρα μας.

  • Είμαστε ανοιχτοί σε αιτήματα από τουριστικούς επιχειρηματίες προκειμένου να διευρυνθεί η υφιστάμενη βάση της ελληνο-κινεζικής τουριστικής συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα (επενδύσεις, εκμετάλλευση τουριστικών υποδομών, ανάπτυξη τουριστικών έργων, κ.ά.).

  • Οι θεματικές μορφές τουρισμού που έχουμε σχεδιάσει για τους επισκέπτες μας από την Κίνα περιλαμβάνουν σειρά τουριστικών προϊόντων. Πέραν του πολιτιστικού τουρισμού, ιδιαίτερα γνωστού και σεβαστού στην Κίνα,
    – προωθούμε τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό σε όλες του τις εκφάνσεις
    – το γαμήλιο τουρισμό,
    – το θαλάσσιο τουρισμό (ιστιοπλοϊκό, σκαφών αναψυχής, καταδυτικό)
    – το τουρισμό πολυτελείας,

    Και βέβαια, μας ενδιαφέρει να αναδείξουμε νέους προορισμούς, τόσο λιγότερο γνωστά νησιά όσο και τμήματα της πανέμορφης ελληνικής ενδοχώρας. Επιπλέον, ο πλούτος των αυθεντικών γεύσεων που προσφέρει η ελληνική γη/γαστρoνομία (σε τροφές και σε ποτά), θεωρούμε πως αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εμπειρίας περιήγησης στην Ελλάδα”.

    Στη συνέχεια ο υπουργός -και αφού ξεναγήθηκε στην έκθεση -έδωσε σειρά συνεντεύξεων σε 40 κινεζικά μέσα ενημέρωσης (CCTV, Phoenix, Shanghai media group, NetEase, International Channel Shanghai, CCTV2 κ.ά.). Το ενδιαφέρον τους εστιάστηκε στις ευκαιρίες για τουριστικές δράσεις στην Ελλάδα, στο καθεστώς των θεωρήσεων εισόδου, στις εξελίξεις που υπάρχουν στον σύγχρονο πολιτισμό αλλά και στην αξιοποίηση των Ολυμπιακών Ακινήτων. Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον τους για τον εορτασμό 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα και τον επετειακό Μαραθώνιο, αλλά και την τέλεση γάμων ή την πραγματοποίηση γαμήλιων ταξιδιών στο Αιγαίο.

    Νωρίτερα ο υπουργός συναντήθηκε με 14 κορυφαίους tour operators της Σαγκάης και μεταξύ άλλων τους ενημέρωσε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών επεξεργάζεται μαζί με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού εγκύκλιο, η οποία θα σταλεί προς όλα τα ελληνικά προξενεία στην Κίνα, προκειμένου να ομογενοποιηθούν και να διευκολυνθούν οι διαδικασίες χορήγησης βίζας σε κινέζους πολίτες.

    Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

    Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

    25/04/2024
    24/04/2024
    23/04/2024
    22/04/2024
    19/04/2024
    18/04/2024