Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Δράση της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Προώθηση του ποδηλατικού τουρισμού στην Ελλάδα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 31 Αύγουστος 2010, 00:00

Η Μη Κερδοσκοπική και Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΑΝΤΙΓΟΝΗ - Κέντρο Πληροφόρησης & Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη-Βία, με τη συνεργασία των ΜΚΟ "Φίλοι του Ποδηλάτου" και "Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης", κατέθεσε αίτηση συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Δράση ENT/TOU/10/611: Προώθηση...

Η Μη Κερδοσκοπική και Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΑΝΤΙΓΟΝΗ - Κέντρο Πληροφόρησης & Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη-Βία, με τη συνεργασία των ΜΚΟ “Φίλοι του Ποδηλάτου” και<...>

“Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης”, κατέθεσε αίτηση συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Δράση ENT/TOU/10/611: Προώθηση του ποδηλατικού τουρισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα από την αειφόρο ανάπτυξη του τουρισμού. Ο γενικός στόχος της δράσης αυτής είναι να προσφέρει προστιθέμενη αξία στη βελτίωση της βιωσιμότητας και των επιδόσεων της ανταγωνιστικότητας του ευρωπαϊκού τουρισμού ποδηλασίας.

Η ΜΚΟ Αντιγόνη θα συμμετέχει ως εθνικός εταίρος στην αίτηση που κατέθεσε η Ομοσπονδία Ποδηλασίας της Βουλγαρίας για το Νότιο Ανατολικό τμήμα της Ποδηλατικής διαδρομής EUROVELO 13 – IRON CURTAIN TRAIL.

Στην πρόταση συμμετέχουν:
- Βουλγαρία: Ministry of Economy, Energy and Tourism,
- Ρουμανία: Romanian Cyclists Federation (RCF)
- Σλοβενία: Regional Development Agency – Mura
- Ουγγαρία: Cycling Hungary Alliance
- Βέλγιο: European Cyclists Federation

Την ελληνική συμμετοχή υποστηρίζουν:
- Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, Γενική Γραμματεία Τουρισμού
- Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του Πολυτεχνείου Αθηνών
- Ποδηλατικός και Αθλητικός Σύλλογος Ορεστιάδας “Ρήσος”

H διαδρομή “Iron Curtain Trail” καλεί τους πολίτες να καταγράψουν μια διαδρομή που κάποτε χώριζε την Ευρώπη και τώρα αποτελεί μια πράσινη ζώνη φυσικής ομορφιάς  για 6.800 χιλιόμετρα κατά μήκος της τροχιάς των συνόρων του πρώην «Σιδηρού Παραπετάσματος», από τη Βόρεια Θάλασσα μέχρι τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, διασχίζοντας 20 χώρες και 14 μέλη της Ε.Ε., μια διαδρομή που συνδυάζει τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, την ιστορία και το βιώσιμο τουρισμό.

Ήδη κατά μήκος της διαδρομής αυτής έχει δημιουργηθεί το οικολογικό δίκτυο «European Green Belt”, μια Πράσινη Ζώνη με σκοπό να  συμβάλει στη διατήρηση της βιοποικιλότητας.  Η Πράσινη Ζώνη συνδέει εθνικά πάρκα, ανακηρυγμένες περιοχές αποθεμάτων βιόσφαιρας, διασυνοριακές προστατευόμενες περιοχές, καθώς και μη προστατευόμενες περιοχές κατά μήκος των συνόρων και υποστηρίζει πρωτοβουλίες περιφερειακής ανάπτυξης που θα βασίζονται στη διατήρηση της φύσης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top