Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑίτημα του ACB προς Π. Γερουλάνο και Δ. Ρέππα για ενίσχυση της δράσης του
Εμπρακτη υποστήριξη για την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού της Αθήνας

Αίτημα του ACB προς Π. Γερουλάνο και Δ. Ρέππα για ενίσχυση της δράσης του

Το Athens Convention Bureau (ACB), εντείνοντας τις προσπάθειες επικοινωνίας της αγοράς και ιδιαίτερα των μελών του για τις ενέργειες προβολής της Αθήνας ως προορισμό MICE, ξεκινά έναν νέο δίαυλο ενημέρωσης με τα μέλη του και την ευρύτερη συνεδριακή αγορά…

Το Athens Convention Bureau (ACB), εντείνοντας τις προσπάθειες επικοινωνίας της αγοράς και ιδιαίτερα των μελών του για τις ενέργειες προβολής της Αθήνας ως προορισμό<...> MICE, ξεκινά έναν νέο δίαυλο ενημέρωσης με τα μέλη του και την ευρύτερη συνεδριακή αγορά. Στα πλαίσια αυτά απέστειλε στα τέλη Ιουλίου επιστολές στους υπουργούς Πολιτισμού και Τουρισμού και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ.κ. Παύλο Γερουλάνο και Δημήτρη Ρέππα αντίστοιχα.

Από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ζητεί την έμπρακτη υποστήριξη των προσπαθειών και της δραστηριότητας του ACB για την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού των Αθηνών. Από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ζητεί την ενίσχυση της προσπάθειας του ACB για την προσέλκυση περισσότερων συνεδρίων στην Αθήνα μέσω της παροχής κινήτρων σε Έλληνες και ξένους διοργανωτές, όπως η διάθεση εισιτηρίων Μέσων Μεταφοράς με μεγάλη έκπτωση.

Ακολουθούν οι επιστολές του ACB:


Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού
Κύριο Παύλο Γερουλάνο

“Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,

O Δήμος Αθηναίων και εγώ προσωπικά, προσδίδουμε μεγάλη βαρύτητα στην τουριστική ανάπτυξη της μητροπολιτικής Αθήνας. Όραμα μας είναι η αύξηση του τουρισμού στην πόλη μας και ειδικότερα στους τομείς του τουρισμού πόλεων, των
συνεδρίων και εκθέσεων καθώς και των μεγάλων διοργανώσεων.

Με γνώμονα τις συνθήκες της αγοράς και του διεθνούς ανταγωνισμού και δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού, μέσω της Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του ,ήμου Αθηναίων (ΕΤΟΑΑ) συστάθηκε το Γραφείο Συνεδρίων Αθηνών. Μέσα από την σύστασή του, αναλάβαμε μια σημαντική πρωτοβουλία για την ενίσχυση του συνεδριακού τομέα και κατά προέκταση για την ενδυνάμωση της ευρύτερης οικονομίας της πόλης.

Με στόχο, να εδραιώσουμε την Αθήνα μεταξύ των δημοφιλέστερων συνεδριακών προορισμών στο κόσμο, ζητάμε την υποστήριξή σας. Το Γραφείο Συνεδρίων Αθηνών προωθεί και προβάλλει την Αθήνα στην απαιτητική διεθνή αγορά συνεδρίων και εταιρικών συναντήσεων και εξυπηρετεί κάθε ξένο ενδιαφερόμενο για την διοργάνωση συνεδρίων στην πόλη.

Η προσπάθεια αυτή αναγνωρίζεται έμπρακτα από τον ιδιωτικό τομέα καθώς στο πρόγραμμα Μελών του Γραφείου Συνεδρίων Αθηνών έχουν ενταχθεί ήδη περισσότερες από 60 επιχειρήσεις, με την συνδρομή και συνεργασία των οποίων ενισχύεται η δραστηριότητα μας και διευρύνονται οι στόχοι μας.

Σε αυτό το πλαίσιο θεωρώ ότι το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού πρέπει να συνδράμει ουσιαστικά στην προσπάθειά μας αυτή και να καταστεί πολύτιμος αρωγός μέσω του ΕΟΤ, για την χρονική περίοδο 2010-2011, καταβάλλοντας το ποσό των 200.000¤.

Παρά τα οικονομικά προβλήματα που βιώνει ο τόπος μας, η Αθήνα πρέπει και οφείλει να περάσει από τη διαπίστωση στην προσπάθεια, να ανανεωθεί και να προχωρήσει με συντονισμένες αντιδράσεις και πράξεις. Οι ανάγκες και προσδοκίες είναι μεγάλες, γιΆαυτό πρέπει όλοι μας να θέσουμε υψηλούς στόχους και να προβούμε σε γενναίες μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της κρίσης. Το στοίχημα είναι μεγάλο και μας αφορά όλους.

Με την δική σας συμβολή θα καταστεί ευκολότερος ο στόχος μας, να δημιουργήσουμε την Αθήνα που όλοι θέλουμε”.

Προς:
Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων
Κύριο Δημήτρη Ρέππα

“Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ο Δήμος Αθηναίων και εγώ προσωπικά, προσδίδουμε μεγάλη βαρύτητα στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της Αθήνας. Στο πλαίσιο αυτό, συστήσαμε μέσω της Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του ήμου Αθηναίων, το Γραφείο Συνεδρίων Αθηνών (Athens Convention Bureau), με στόχο, να εδραιώσουμε την Αθήνα μεταξύ των δημοφιλέστερων συνεδριακών προορισμών στο κόσμο.

Για τον λόγο αυτό ζητάμε την υποστήριξη του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και προτείνουμε ο ΟΑΣΑ να γίνει Θεσμικός Χορηγός για τη χρονική περίοδο 2010-2011, προσφέροντας έκπτωση 50% στην παροχή εβδομαδιαίων εισιτηρίων μετακίνησης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για τους συμμετέχοντες διεθνών συνεδρίων που υποστηρίζει ή διεκδικεί το Γραφείο Συνεδρίων Αθηνών.

Μία τέτοια είδους προσφορά πιστεύουμε ότι θα διευκολύνει τις προσπάθειες προσέλκυσης περισσότερων διεθνών διοργανώσεων. Θεωρούμε δε, ότι θα συνεισφέρει και στην έμπρακτη υποστήριξη της λειτουργίας των ΜΜΜ, αυξάνοντας τον αριθμό των ατόμων που τα χρησιμοποιούν. Αντίστοιχα, η ΕΤΟΑΑ θα προβάλλει τον ΟΑΣΑ, ως Θεσμικό Χορηγό από όλα τα μέσα επικοινωνίας, ηλεκτρονικά και έντυπα, που διαθέτει.

Το Γραφείο Συνεδρίων προβάλλει την Αθήνα στην απαιτητική διεθνή αγορά και εξυπηρετεί κάθε επιχείρηση που ενδιαφέρεται να διοργανώσει διεθνή συνέδρια στην πόλη μας. Η προσπάθεια αυτή αναγνωρίζεται έμπρακτα από τον ιδιωτικό τομέα καθώς στο πρόγραμμα Μελών του Γραφείου Συνεδρίων Αθηνών έχουν ενταχθεί, ήδη, περισσότερες από 60 επιχειρήσεις, με την συνδρομή και συνεργασία των οποίων ενισχύεται η δραστηριότητα μας και διευρύνονται οι στόχοι μας.

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που βιώνει ο τόπος μας, η Αθήνα πρέπει και οφείλει να είναι σε ανταγωνιστική θέση σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Με τη δική σας συμβολή και με τις προσπάθειες όλων μας θα καταστήσουμε την Αθήνα ακόμα πιο ανταγωνιστική στη διεθνή συνεδριακή αγορά”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024