Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟ πρόεδρος των Φιλιππίνων ανέλαβε την ευθύνη για την τραγωδία στο τουριστικό λεωφορείο
Οκτώ τουρίστες από το Χονγκ Κονγκ σκοτώθηκαν στη διάρκεια της επιχείρησης

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων ανέλαβε την ευθύνη για την τραγωδία στο τουριστικό λεωφορείο

Ο πρόεδρος των Φιλιπππίνων Μπενίνιο Ακίνο ανέλαβε την ευθύνη για την αποτυχία της επιχείρησης απελευθέρωσης των ομήρων σε τουριστικό λεωφορείο, όπου είχε εκδηλωθεί λεωφορειοπειρατεία την περασμένη εβδομάδα στην πρωτεύουσα Μανίλα. […]

Ο πρόεδρος των Φιλιπππίνων Μπενίνιο Ακίνο ανέλαβε την ευθύνη για την αποτυχία της επιχείρησης απελευθέρωσης των ομήρων σε τουριστικό λεωφορείο, όπου<...> είχε εκδηλωθεί λεωφορειοπειρατεία την περασμένη εβδομάδα στην πρωτεύουσα Μανίλα. Οκτώ τουρίστες από το Χονγκ Κονγκ σκοτώθηκαν στη διάρκεια της επιχείρησης.

“Είμαι υπεύθυνος για ό,τι συνέβη”, είπε στους δημοσιογράφους ο Ακίνο. Ο Ακίνο, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα στις 30 Ιουνίου, δέχτηκε κριτική γιατί δεν εμφανίστηκε στη διάρκεια της λεωφορειοπειρατείας. Ο ίδιος δεσμεύτηκε να τιμωρήσει όσους ευθύνονται άμεσα για το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων και της αποτυχημένης επιχείρησης διάσωσης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η υπουργός Δικαιοσύνης Λέιλα ντε Λίμα, επικεφαλής επιτροπής που ερευνά την υπόθεση της 23ης Αυγούστου, δήλωσε ότι ελπίζει ως τη Δευτέρα να την έχει ολοκληρώσει. “Αναλαμβάνοντας την ευθύνη, ο πρόεδρος δίνει έμφαση στην αξία της υπευθυνότητας, όπως αυτή ορίζεται από το Σύνταγμα”, δήλωσε ο Χερμίνιο Κολόμα, ο εκπρόσωπος του προέδρου. “Επίσης επιδεικνύει την αποφασιστικότητά του να φέρει θεσμικές μεταρρυθμίσεις”, πρόσθεσε.

Η ομηρία ξεκίνησε όταν ο 55χρονος δράστης Ρολάντο Ντελ Ροσάριο Μεντόσα, αποπεμφθείς αστυνομικός, απαίτησε οι αρχές να αναθεωρήσουν την απόφασή τους με την οποία τον απομάκρυναν από το Σώμα, το Φεβρουάριο του 2009, επειδή κρίθηκε ένοχος για εκβίαση και παρενόχληση. Τον επόμενο χρόνο θα έβγαινε στη σύνταξη αν δεν είχε αποπεμφθεί από την αστυνομία. Στο παρελθόν ο Μεντόσα είχε λάβει αρκετές διακρίσεις για το υποδειγματικό του έργο. Ο δράστης, οπλισμένος με ένα Μ-16, επιβιβάστηκε στο λεωφορείο και ανακοίνωσε στους επιβάτες του που ετοιμάζονταν να επισκεφθούν το παραθαλάσσιο Luneta Park, ότι είναι όμηροί του. Μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις ο πρώην αστυνομικός άφησε ελεύθερους 9 ομήρους. Το λεωφορείο παρέμεινε ακινητοποιημένο και περικυκλωμένο από αστυνομικές δυνάμεις. Οι δυνάμεις της αστυνομίας πραγματοποίησαν επιδρομή στο λεωφορείο έπειτα από τους πυροβολισμούς που ακούστηκαν από το εσωτερικό του και τη δήλωση του δράστη σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι σκότωσε δύο ομήρους.

Το περιστατικό προκάλεσε οργή και διαμαρτυρίες στην πρώην βρετανική αποικία, όπου πολλοί είναι εκείνοι που επέκριναν τους χειρισμούς της αστυνομίας και απαίτησαν δημόσια συγγνώμη και αποζημίωση για τα θύματα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024