Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚΚΕ: Μεγάλες οι συνέπεις από την απελευθέρωση των σιδηροδρομικών μεταφορών
Σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για τα σχέδια της κυβέρνησης για τον ΟΣΕ

ΚΚΕ: Μεγάλες οι συνέπεις από την απελευθέρωση των σιδηροδρομικών μεταφορών

“Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τον ΟΣΕ είναι ιδιωτικοποίηση – συρρίκνωση – ξεπούλημα της περιουσίας του, για να προωθήσει την `απελευθέρωση` των σιδηροδρομικών μεταφορών σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ. […]

“Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τον ΟΣΕ είναι ιδιωτικοποίηση – συρρίκνωση – ξεπούλημα της περιουσίας του, για να προωθήσει την `απελευθέρωση` των σιδηροδρομικών<...> μεταφορών σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Οι συνέπειες θα είναι μεγάλες και για τα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα των εργαζομένων στον ΟΣΕ και συνολικά για τα λαϊκά στρώματα, αφού θα σημάνει νέες καταργήσεις και περιορισμούς δρομολογίων, και δραστικές αυξήσεις των εισιτηρίων”, σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

“Ήταν συνειδητή επιλογή των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ο μαρασμός και η απαξίωση των σιδηροδρόμων της χώρας μας, με τη δημιουργία ελλειμμάτων, ώστε να δικαιολογείται η παρουσίαση ως μόνης λύσης της εφαρμογή της στρατηγικής τους επιδίωξης για παραχώρηση και αυτού του κρίσιμου αυτού τομέα των μεταφορών στο μεγάλο κεφάλαιο.

Οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι της πόλης και της υπαίθρου έχουν κάθε συμφέρον να εναντιωθούν στην ολοκλήρωση αυτού του εγκλήματος. Χρειάζεται να διεκδικήσουν σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο σιδηρόδρομο με δίκτυο που να καλύπτει όλη τη χώρα εξασφαλίζοντας ασφαλή και φθηνή μετακίνηση για τους επιβάτες και τα προϊόντα, στο πλαίσιο ενός ενιαίου φορέα συγκοινωνιών και μεταφορών. Αυτό σημαίνει απόρριψη της πολιτικής απελευθέρωσης της ΕΕ και των κομμάτων που την υπηρετούν”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024